Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Sobota 27. apríl 2024Meniny má Jaroslav
< sekcia Prešovský kraj

Na Spišských zborových dňoch sa stretnú zbory rôzneho vierovyznania

Ilustračné foto. Foto: TASR/Henrich Mišovič

Tohto roku tomu nebude inak a prehliadka sa uskutoční v stredu 25. novembra o 17.00 h v koncertnej sále Reduty v Spišskej Novej Vsi.

Spišská Nová Ves 22. novembra (TASR) - Spišské osvetové stredisko (SOS) v Spišskej Novej Vsi každoročne na sklonku mesiaca november organizuje regionálnu súťažnú prehliadku speváckych zborov Spišské zborové dni. Tohto roku tomu nebude inak a prehliadka sa uskutoční v stredu 25. novembra o 17.00 h v koncertnej sále Reduty v Spišskej Novej Vsi.

„Predstavia sa spevácke zbory Chorus Iglovia, Cantus Villa Nova, Spevácky zbor pri Baníckom spolku Spišská Nová Ves a Dievčenský spevácky zbor Iuventus Paedagogica z Levoče. Všetky zbory majú možnosť súťažiť aj o putovnú banícku karbidku. Výkony účinkujúcich bude hodnotiť odborná porota,“ informoval Peter Horváth z SOS. Záver podujatia bude patriť hosťujúcemu speváckemu zboru pri Prešovskej univerzite v Prešove Nostro Canto.

Spišské zborové dni majú vo štvrtok 26. novembra pokračovanie o 18.00 h v Gréckokatolíckom chráme Premenenia Pána v Spišskej Novej Vsi, ako nesúťažná prehliadka. „V tento deň sa verejnosti predstaví päť speváckych zborov regiónu Spiš a hosťom bude Zborový spevokol Cirkevného zboru ECAV na Slovensku z Kežmarku,“ dodal Horváth s tým, že raritou tohoročných Spišských zborových dní je, že v Gréckokatolíckom chráme Premenenia Pána sa stretnú spevácke zbory všetkých náboženských konfesií, v ktorých majú zastúpenie gréckokatolíci, pravoslávni i katolíci. Po prvý raz sa predstavia aj evanjelici z Kežmarku.