Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Štvrtok 28. marec 2024Meniny má Soňa
< sekcia Prešovský kraj

Na Štrbe bude spomienka na Karola Poláka

Foto: Pohár Karola Poláka

V utorok 18. júna začína na futbalovom štadióne na Štrbe finálový turnaj Majstrovstiev Slovenska centier pre deti a rodiny vo futbale - Pohár Karola Poláka.

Štrba 17. júna (OTS) - Organizuje ho občianske združenie Múdry pes a pán Ľubomír Dranga - predseda občianskeho združenia, približuje tento projekt: "Táto futbalová súťaž je určená pre deti od 14 do 18 rokov, ale v príprave na festivaloch futbalu dávame šancu ochutnať atmosféru profesionálneho futbalu aj mladším. Reprezentácie jednotlivých krajov z celého Slovenska bojujú vo vyraďovacích zápasoch o šancu byť na záverečnom futbalovom turnaji na Štrbe. Tento rok v júni to bude už 15. ročník. Projekt založila športová komentátorská legenda Karol Polák. Súťažia spolu chlapci aj dievčatá pod odborným vedením svojich vychovávateľov, ktorý sa tak stávajú na určitý čas ich futbalovými trénermi."
Foto: Pohár Karola Poláka

Tento projekt podporuje šport, deti a znevýhodnené skupiny bez rozdielu rasy a pohlavia. Generálnym partnerom je aj tento rok spoločnosť Nestlé a hlavným partnerom Nadácia EPH. Odborným garantom je Slovenský futbalový zväz a Ústredie práce, sociálnych vecí a rodiny. Futbalové zápasy sa hrajú so špičkovými loptami Adidas a najlepší jednotlivci dostanú hodinky od spoločnosti TISSOT. Všetky finálové tímy získajú nové futbalové oblečenie od spoločnosti Givsport a energiu im bude dobíjať hroznová šťava od spoločnosti Matyšák. Dúfam, že nám bude priať počasie a vďaka spoločnosti TRM a 1.tatranskej akciovej spoločnosti vyvezieme deti lanovkou na Solisko a budeme člnkovať na Štrbskom plese.

Do projektu sa významne zapojili aj spoločnosti Strabag, Coty, Metro, Camfil, Allen&Overy, Burel, Excellent partners, Auto-impex, dm drogerie markt a Tesco. Obec Štrba nám pripravuje každoročne výborné športové prostredie a mediálnym partnerom je opäť RTVS, tasr a zoznam.sk.