Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Sobota 27. apríl 2024Meniny má Jaroslav
< sekcia Prešovský kraj

Obnovený jarmok v Stropkove ponúka tri dni zábavy

Ilustračné foto Foto: TASR/Pavol Remiaš

Počas 5. až 7. augusta bude centrum Stropkova uzavreté pre všetku cestnú dopravu.

Stropkov 3. augusta (TASR) – Uličku remesiel, množstvo predajných stánkov a veľa zábavy ponúka 22. ročník Obnoveného jarmoku, ktorý sa bude konať v dňoch 5. až 7. augusta v Stropkove. Po vlaňajších priestorových obmedzeniach pre rekonštrukciu komunikácie sa opäť rozšíri aj na Hlavnú ulicu. Počas troch jarmočných dní bude centrum Stropkova uzavreté pre všetku cestnú dopravu. Informoval o tom hovorca mesta Peter Novák.

Kultúrny program sa začína už v predvečer jarmoku. Na štvrtkový večer organizátori pozývajú návštevníkov na koncert filmovej hudby v podaní žiakov miestnej základnej umeleckej školy a speváckeho zboru. Oficiálny program jarmoku sa začne v piatok popoludní. Na pódiu sa postupne vystriedajú folklórne skupiny, divadelné súbory a ľudový rozprávač. V hlavnej časti programu sa predstavia hudobníci Marián Čekovský a Lukáš Adamec i česká rocková kapela Turbo. V nočnom programe vystúpia domáci Stropkoviani a po nich roztancuje námestie DJ Raka.

Sobotňajší program sa začne exotikou, formou tvorivých dielní predstavia africké rytmy aj ázijské tance súbory Asian Gracious a Serengetti Troupe. Deťom je venované divadelné predstavenie, vystúpi tiež mestský spevácky zbor Happy together. Vo večernom programe divákov zabaví prešovská kapela Mloci, po nej skupina Jungle Label, Peter Cmorik a kapela Starmánia.

V mestskom parku otvoria výstavu stropkovských fotografov. Návštevníkom sa predstavia domáce divadelné súborov NO-Tak a Ondavan. K sprievodným akciám patrí aj medzinárodné mládežnícke futbalové podujatie a po prvý raz Jarmočná kvapka krvi.