Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Sobota 4. máj 2024Meniny má Florián
< sekcia Prešovský kraj

Organizátori prešovských Pierott Day hľadajú budúce tenisové hviezdy

Foto: TASR/AP

Nádejným hráčom sa po celý deň budú venovať profesionálni tenisoví tréneri.

Prešov 13. augusta (TASR) – Na tenisových kurtoch U Capka na prešovskom Sídlisku III sa dnes od rána môžu skamarátiť s tenisovou raketou a loptičkou všetky deti, ktoré majú o biely šport záujem. Vďaka organizátorom rodinného podujatia Pierott Day 2016 sa dostanú na kurty bezplatne, dokonca im prepožičajú aj potrebnú výstroj. Hlavným organizátorom je prešovská nezisková organizácia Pierott, prešovská radnica prevzala nad podujatím záštitu. Informovala o tom hovorkyňa mesta Veronika Kmetóny Gazdová.

Ide o tretí ročník celomestského podujatia, teraz s prívlastkom tenisový, na ktoré má verejnosť voľný vstup. Okrem tenisu si deti užijú aj veľa zábavy. Vyvrcholenie súťaží a odovzdávanie cien je naplánované na 16.00 h.

Ako uviedol výkonný riaditeľ neziskovej organizácie Pierott Marián Beliš, nádejným hráčom sa po celý deň budú venovať profesionálni tenisoví tréneri. Nielen víťazi dostanú ceny. Maličkosťou budú odmenené deti aj dospelí, ktorí ukážu snahu, odvahu, talent, alebo im nebude chýbať zmysel pre humor. Súťaže sú určené úplne všetkým, dokonca aj tým, ktorí s tenisom prišli doteraz do kontaktu iba povzbudzovaním slovenských reprezentantov v televízii.

„Najlepšie a najšikovnejšie výkony budú odmenené lákavými cenami. Najšikovnejšie deti tiež dostanú možnosť venovať sa tenisu dlhodobejšie, a to pod dohľadom špičkových odborníkov. Je to zároveň aj príležitosť pre rodičov, ktorí uvažujú nad tým, že by dali svoje deti v rámci voľnočasových aktivít práve na tenis,“ uviedla Kmetóny Gazdová.

Podujatie je organizované s finančnou podporou mesta Prešov a Karpatskej nadácie z programu Tu žijeme a pomáhame.

Prvé dva ročníky Pierott Day sa konali v prešovskom Lanovom centre, kde deti prekonávali prekážky, súťažili v karaoke a súťažili tiež v kopaní pokutových kopov proti profesionálnym brankárom.