Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Štvrtok 2. máj 2024Meniny má Žigmund
< sekcia Prešovský kraj

Pódium v centre Popradu rozšírili, nepostačovalo väčším súborom

Mesto Poprad Foto: TASR/Oliver Ondráš

Konštrukčné diely na rozšírenie pódia vyšli samosprávu na 16.000 eur.

Poprad 7. júla (TASR) - Pódium v priestore medzikostolia na Námestí sv. Egídia v Poprade už má väčšie zastrešenie. Pôvodné rozmery nepostačovali počas vystúpení väčších súborov, preto sa samospráva rozhodla jeho priestory zväčšiť.

Pôvodné zastrešené pódium s rozmermi šesť krát päť metrov už nepostačovalo, preto samospráva rozhodla o dokúpení konštrukčných dielov a zabezpečení rozšírenia zastrešenia pódia na vnútorný rozmer deväť krát šesť metrov,“ informoval komunikačný manažér mesta Poprad Marián Galajda. Konštrukčné diely na rozšírenie pódia vyšli samosprávu na 16.000 eur.

Rozšírené pódium by malo postačovať na umiestnenie rôznych kulís a väčšieho množstva hudobnej aparatúry,“ vysvetlil Galajda. Oddelenie kultúry na Mestskom úrade v Poprade využíva pódium v centre mesta počas roka na podujatia, ktoré organizuje predovšetkým popradská samospráva. Ide napríklad o podujatia Popradské kultúrne leto, Dni sv. Egídia, Medzinárodný deň detí, Živý Betlehem, Príchod Mikuláša či Podtatranský polmaratón. Rovnako sa pódium používa aj pri podujatiach, kde je mesto spoluorganizátorom, napríklad Viva Italia či Made in Slovakia.