Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Štvrtok 28. marec 2024Meniny má Soňa
< sekcia Prešovský kraj

Poľsko-slovenské hranice je možné spoznávať aj z bicykla

Ilustračná snímka Foto: TASR/Michal Svítok

Zmluva k projektu bola podľa Guligu podpísaná v decembri minulého roka a projekt potrvá do septembra 2014.

Bardejov 20. januára (TASR) – Od začiatku januára sa v Bardejove a okolí začal realizovať projekt, v rámci ktorého budú označené cyklotrasy, na ktorých je možné spoznať nielen mesto, ale aj jeho poľských partnerov mestá Jaslo a Krynica-Zdrój.

„Cieľom schváleného projektu je vyznačiť cyklotrasu vo vnútromestskom prostredí historického a kúpeľného mesta Bardejov a okolia, vrátane inštalácie informačného a popisného značenia pozdĺž trasy, ktorá bude pokračovaním už vyznačených cyklotrás Bardejov – Jaslo a Bardejov – Krynica-Zdrój,“ uviedol vedúci kancelárie primátora mesta Bardejov Jozef Guliga.

Ďalej povedal, že vnútromestská cyklotrasa vytvorí predpoklad komfortného a bezpečného putovania cykloturistov za kultúrnymi a prírodnými bohatstvami v meste Bardejov a v jeho blízkom okolí. Na projekt získali 19.997 eur.

Zmluva k projektu bola podľa Guligu podpísaná v decembri minulého roka a projekt potrvá do septembra 2014. Je pokračovaním dvoch už zrealizovaných projektov, ktoré priniesli spoluprácu Bardejova s dvomi poľskými mestami a vybudovanie cyklotrás v pohraničí i cyklistické prepojenie spolupracujúcich miest.