Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Sobota 27. apríl 2024Meniny má Jaroslav
< sekcia Prešovský kraj

Poprad: NTC plánuje odstaviť hraciu plochu na obdobie zimných mesiacov

Národné tréningové centrum v Poprade, archívne foto. Foto: TASR/Oliver Ondráš

Vyhrievanie trávnika však ostane naďalej spustené a zabezpečuje lepšiu regeneráciu poškodených častí počas mrazov, ktoré v zimných mesiacoch pod Tatrami očakávajú.

Poprad 22. novembra (TASR) - Národné tréningové centrum (NTC) v Poprade plánuje rovnako ako v minulom roku odstaviť hraciu plochu na obdobie zimných mesiacov, keďže aj pod Tatrami sa končia oficiálne súťaže družstiev. Vyhrievanie trávnika však ostane naďalej spustené a zabezpečuje lepšiu regeneráciu poškodených častí počas mrazov, ktoré v zimných mesiacoch pod Tatrami očakávajú.

„Teší nás, že sa NTC Poprad stáva strediskom mládežníckych a školských súťaží. Pokladáme za veľmi prínosné, že sa v Poprade odohrajú minimálne tri finálové turnaje školských súťaží a súťaží detských domovov. Rokujeme so zástupcami mesta o organizovaní okresného kola školských súťaží najmladšej kategórie detí, aby si NTC Poprad užili v budúcnosti aj deti z regiónu a mesta Poprad. Očakávame aj niekoľko kontrolných zrazov a zápasov mládežníckych tímov SR, presné termíny ani počet však zatiaľ neviem povedať. Okrem pravidelných zápasov domáceho futbalového klubu pripravujeme aj zápasy, sústredenia a turnaje domácich a zahraničných top tímov,“ uviedol riaditeľ NTC Peter Melek.

V roku 2015 NTC Poprad navštívili výbery U21, U17 a U15. Odohrali sa zápasy finále Slovnaft cupu, futbalových legiend Premier League, zápasy MFK Ružomberok v rámci Fortunaligy aj mládežnícky zápas Manchestru United. „Zatiaľ nie sme pripravení na vyššiu vyťaženosť, keďže jeden trávnik je predsa len málo. Na SFZ v spolupráci s partnermi húževnato pracujeme na rozvoji NTC tak, aby sa stalo zaujímavým a dostatočne vybaveným aj pre reprezentačné tímy SR. Veríme, že v dohľadnom čase do Popradu zavíta aj A tím Slovenska,“ uzavrel Melek.