Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Sobota 11. máj 2024Meniny má Blažena
< sekcia Prešovský kraj

Prešovskí poslanci budú opäť prerokovávať horúcu tému odpadu

Ilustračné foto Foto: TASR - Miroslav Košírer

Začiatok zastupiteľstva stanovili na 09.00 h v zasadacej miestnosti mestského úradu na Jarkovej ulici.

Prešov 27. septembra (TASR) – Prešovskí mestskí poslanci na stredajšom zastupiteľstve 28. septembra prerokujú návrh ďalšieho postupu vyhlásenia novej súťaže na likvidáciu komunálneho odpadu v meste. Táto téma sa už spolitizovala. Na augustovom zastupiteľstve jej poslanci venovali viac ako tri hodiny času, pričom v programe bola iba informatívna správa o nakladaní s odpadmi od 1. septembra. Vyjadrovali sa k zrušeniu súťaže na dodávateľa týchto služieb a navzájom sa osočovali z korupčných záujmov. Prijali tiež uznesenie, v ktorom žiadajú primátorku mesta Andreu Turčanovú predložiť spôsob a podmienky vyhlásenia novej súťaže na septembrové rokovanie zastupiteľstva.

Poslanci ďalej prerokujú návrh na pristúpenie mesta k iniciatíve Dohovor primátorov a starostov, ktorý sa týka znižovania energetickej náročnosti a smerovania mesta k ekologickejším alternatívnym zdrojom. Tiež rozhodnú, či mesto vstúpi do združenia Košice IT Valley s cieľom vytvárať podmienky pre rozvoj IT priemyslu a prispeje tým k zlepšovaniu kvality života na východnom Slovensku.

Na rokovanie mestského zastupiteľstva sa po predošlom stiahnutí termínu dostáva aj návrh na zmenu rokovacieho poriadku. Poslanci budú tiež rozhodovať o návrhu na voľbu prísediacich pre Okresný súd v Prešove a prerokujú tiež správu o stavebných aktivitách v meste.

Veľkú časť obsahu rokovania tvoria majetkové prevody, kde časť tvoria aj prevody ako prípad hodný osobitného zreteľa. Najmenej k jednému prevodu sa chystajú vystúpiť v polhodine určenej pre verejnosť o 16.00 h nespokojní obyvatelia Ulice Tarasa Ševčenka, ktorí nesúhlasia so zhusťovaním zástavby.

Začiatok zastupiteľstva stanovili na 09.00 h v zasadacej miestnosti mestského úradu na Jarkovej ulici.