Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Sobota 4. máj 2024Meniny má Florián
< sekcia Prešovský kraj

Pri základnej škole v Spišskom Hrhove otvorili nové ekocentrum

Ilustračné foto Foto: TASR/František Iván

Podľa riaditeľa miestnej školy Petra Strážika bude slúžiť deťom pri výučbe na rôznych predmetoch, ktoré súvisia nielen s ekológiou.

Spišský Hrhov 20. augusta (TASR) – Pri Základnej škole s materskou školou v obci Spišský Hrhov v okrese Levoča dnes slávnostne otvorili ekocentrum. Podľa riaditeľa miestnej školy Petra Strážika bude slúžiť deťom pri výučbe na rôznych predmetoch, ktoré súvisia nielen s ekológiou.

„Poznávanie praktických zručností je pre deti jednou z najzábavnejších činností. Keď sa prostredníctvom hry deti niečo naučia a keď to zároveň aj pochopia, vytvorí sa im skúsenosť, ktorú už nikdy nezabudnú,“ povedal Strážik. Ekocentrum otvorili počas tradičného obecného festivalu Harhovske čuda a zabaviska, na ktorom si miestni obyvatelia môžu do večerných hodín vyrobiť napríklad voskové sviece, ochutnať lokálne jedlá, či zajazdiť si na koňoch.

Ekocentrum bolo vybudované vďaka finančnej podpore viacerých projektov a sponzorov. Nová učebná pomôcka pre žiakov základnej školy je zároveň aj súčasťou ekologického vzdelávacieho konceptu Na vlne poznania.