Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Nedela 28. apríl 2024Meniny má Jarmila
< sekcia Prešovský kraj

Na Primátorskej kvapke krvi sa v Poprade zúčastnilo 89 darcov

Ilustračná snímka. Foto: TASR/Henrich Mišovič

Primátorská kvapka je podľa lekárov veľký sviatok darcov v meste Poprad.

Poprad 13. júna (TASR) - Pri príležitosti Svetového dňa darcov krvi sa dnes v Poprade v priestoroch Mestského úradu uskutočnila Primátorská kvapka krvi. Medzi prvými darcami, ktorí akciu podporili, bol aj popradský primátor Jozef Švagerko.

„Je to jeden z humánnych činov, ktorými môžeme zachrániť životy iných. Preto, ak môžem, tak chcem darovať krv, aby som tie životy mohol zachrániť aj ja. Myslím si, že primátor by mal ísť vzorom, preto som sa rozhodol podujatie podporiť,“ uviedol po odbere Švagerko. Medzi darcami krvi nechýbal ani viceprimátor Igor Wzoš, zamestnanci Mestského úradu či mestskí policajti.

"Primátorská kvapka je veľký sviatok darcov v meste Poprad, pretože dnes máme Svetový deň darcov krvi. Je to opakovaná akcia, na ktorej sa chceme našim darcom poďakovať za to, že na nás myslia a že chodia darovať krv," uviedol vedúci lekár popradského pracoviska Národnej transfúznej služby SR Pavel Repovský. Doplnil, že v letných mesiacoch majú s odbermi problémy, pretože v školách sú prázdniny a ľudia chodia na dovolenky.

„Krv nás spája a preto aj každého prvodarcu motivujeme tým, že to, čo vykonajú, je dobro. Musíme si navzájom pomáhať, pretože nikdy nevieme, či nebudeme potrebovať pomoc,“ uzavrel Repovský. Na Primátorskej kvapke krvi v Poprade sa zúčastnilo 89 darcov.