Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Piatok 29. marec 2024Meniny má Miroslav
< sekcia Prešovský kraj

Členovia Smeru-SD údajne vylepovali v Poprade plagáty neoprávnene

Výročný snem strany Smer-SD. Foto: TASR/Henrich Mišovič

Mestské reklamné plochy mesto nanovo vylepilo plagátmi, ktoré boli prekryté.

Poprad 20. februára (TASR) - Podľa podnetu občanov mesta Poprad i osobného preverenia jedného z poslancov mestského zastupiteľstva Igora Wzoša (SDKÚ-DS) mala politická strana Smer-SD oblepiť celé mesto plagátmi. Kampaň pozýva občanov na míting strany s jej predsedom Robertom Ficom, v niektorých prípadoch neoprávnene.

"Nebolo by na tom nič mimoriadne, keby, po prvé, na to príslušníci strany nepoužili plagátovacie plochy mesta Poprad, za ktoré nezaplatili, a po druhé, neprelepili množstvo plagátov a oznamov, čím poškodili iné subjekty, ktoré si plagátovanie zaplatili. Keďže strana neplatila ani mestu Poprad, samospráva v podstate prišla o príjem z prenájmu plochy," domnieva sa Wzoš.

Mestská polícia v utorok v skorých ranných hodinách zaznamenala prelepovanie výlepných miest troma osobami. "V priebehu toho istého dňa kontaktovala agentúru, ktorá predmetné podujatie v Aréne Poprad organizuje, aby podala vysvetlenie. Priestupok mestská polícia zdokumentovala, začala ho prešetrovať a bude ho riešiť v priestupkovom konaní," informoval TASR hovorca mesta Poprad Marián Galajda. Predmetné mestské reklamné plochy mesto nanovo vylepilo plagátmi, ktoré boli prekryté.

"Tieto plagáty, ktorými sme pozývali občanov na budúcotýždňovú akciu, som lepil osobne spolu s ďalšími dvoma členmi našej strany. Ani jeden plagát, ktorý bol živý, sme nikomu neprelepili, tie plochy boli čisté, alebo tam boli staré plagáty," uviedol pre TASR k tejto veci predseda Okresnej rady Smeru-SD Peter Šuca. Dodal, že plagáty na dané miesta lepí vždy už 20 rokov a nikdy s tým nebol žiaden problém. Strana sa snažila túto problematiku riešiť aj cez agentúru, ktorá sa tým zaoberá, avšak plagáty boli väčšinou vylepené neskoro. "Myslím si, že každá jedna politická strana lepila plagáty presne tak, ako ja, na tie isté výlepné plochy. Som si vedomý toho, že ide mestské plochy, lepili tam aj iní ľudia plagáty a nebol s tým problém," dodal Šuca.

Na otázku, či mestu strana zaplatila za to, že používa na vylepovanie plagátov jeho plochy, Šuca odpovedal, že "platí sa mestu, keď agentúra vylepuje tie plagáty, keďže sme si ich lepili sami, neplatili sme za to nič. Aj iní ľudia, iné politické strany tam lepili".

S tým však Wzoš nesúhlasí a tvrdí, že za vylepovanie plagátov mestu doteraz riadne platili. "My sme pri každých voľbách alebo iných akciách odnášali plagáty priamo do Mestskej informačnej kancelárie, ktorá ich následne vylepovala. Napríklad pri poslednej akcii, na ktorú sme občanov pozývali, sme za 21 výlepných plôch, a teda 21 plagátov, zaplatili niečo cez šesť eur," upozornil Wzoš.