Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Sobota 4. máj 2024Meniny má Florián
< sekcia Prešovský kraj

Snina investuje do opravy chodníkov,ciest a parkovísk vyše milión eur

Ilustračné foto. Foto: TASR

Samospráva žiada obyvateľov mesta dotknutých týmito opravami o pochopenie a zhovievavosť.


Snina 27. októbra (TASR) – Sninskí poslanci na svojom ostatnom mestskom zasadnutí odsúhlasili prijatie úveru vo výške maximálne milión eur s dobou splatnosti desať rokov. Dôvodom je financovanie rekonštrukcie chodníkov, miestnych komunikácií a odstavných plôch na území mesta. Tento investičný zámer má samospráva schválený na aktuálny rok.

"Mestský úrad Snina požiadal päť bankových subjektov o predloženie úverových ponúk na financovanie tejto rekonštrukcie," vysvetlila v dôvodovej správe vedúca finančného oddelenia Mestského úradu v Snine Dana Mariničová. Z predložených ponúk bola ako najlepšia vyhodnotená tá, ktorej úroková sadzba predstavuje 0,58 % p. a. Čerpaním tohto úveru dosiahne úverová zaťaženosť mesta ku koncu roka 2016 hodnotu 25,18 %, čo je o niečo vyše šesť percent viac, ako tomu bolo ku koncu minulého roka.

Keďže rekonštrukcia chodníkov, miestnych komunikácií a odstavných plôch sa už realizuje, sninská samospráva žiada obyvateľov mesta dotknutých týmito opravami o pochopenie a zhovievavosť počas realizácie stavebných prác. "Zároveň sa ospravedlňujeme za dočasné obmedzenie v blízkosti stavby," uvádza primátor mesta Štefan Milovčík na webovej stránke mesta.