Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Sobota 27. apríl 2024Meniny má Jaroslav
< sekcia Prešovský kraj

Viacúčelové ihrisko v Štôle po problémoch s výstavbou čoskoro otvoria

Ilustračná snímka Foto: TASR/Michal Svítok

Viacúčelové ihrisko bolo naprojektované tak, aby sa dalo využívať na futbal, volejbal, tenis či basketbal a jeho základ má tvoriť umelý trávnik.

Štôla 26. júla (TASR) – Obec Štôla v okrese Poprad sa pri výstavbe viacúčelového ihriska, ktoré bude už čoskoro slúžiť miestnym obyvateľom, stretla s mnohými problémami. Ako pre TASR uviedol starosta obce Martin Hajko, išlo predovšetkým o finančné záležitosti a problémy so získaním dostatočnému množstvo investícii na realizáciu stavby.

Viacúčelové ihrisko bolo naprojektované tak, aby sa dalo využívať na futbal, volejbal, tenis či basketbal a jeho základ má tvoriť umelý trávnik. „Ešte v apríli 2015 obec podala žiadosť o dotáciu na viacúčelové ihrisko s rozpočtom viac ako 80.805 eur. Výška požadovanej dotácie bola 40.000 eur, zvyšnú sumu plánovala samospráva financovať prostredníctvom bankového úveru. Zo sekretariátu splnomocnenca pre mládež a šport Úradu vlády SR nám v septembri 2015 prišlo oznámenie o neodporučení žiadosti pre nedostatok disponibilných finančných prostriedkov na uvedené projekty,“ vysvetlil Hajko. Ako doplnil, obecné zastupiteľstvo sa po tomto vyjadrení rozhodlo o vybudovaní ihriska s rozmermi 33 x 18 metrov z vlastných finančných zdrojov.

Ešte v roku 2015 začali na pozemku za domovom služieb s pozemnými prácami. „Výstavba ihriska by mala byť ukončená do konca júla. Potrebné je položiť umelý trávnik a zmontovať mantinely. Súčasťou ihriska bude aj osvetlenie,“ doplnil starosta. Obec sa pri výstavbe ihriska zapojila aj do výzvy Prešovského samosprávneho kraja na predkladanie žiadostí o dotáciu v programe Šport. Samospráva od kraja žiadala dotáciu vo výške 5000 eur. „Koncom júla nám však prišlo rozhodnutie, že poslanci kraja našu žiadosť nepodporili,“ povedal Hajko. Na výstavbu viacúčelového ihriska prispeli aj občania a firmy. „Sponzorské dary dosahujú hodnotu 4068 eur,“ dodal starosta.