Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Štvrtok 18. apríl 2024Meniny má Valér
< sekcia Prešovský kraj

Tatranci sa v lete zamerali najmä na rodiny s deťmi

Vysoké Tatry (ilustračná snímka) Foto: TASR

V minulom roku bolo v Tatrách ubytovaných viac ako 140.000 hostí, jednodenných klientov bolo biac ako 740.000.

Vysoké Tatry 7. júla (TASR) - Prázdniny patria predovšetkým deťom a aj preto sa Tatranci počas leta zamerali predovšetkým na túto klientelu. "Pokiaľ sa na dovolenku chystá niekto bezdetný, tak to vyzerá úplne inak ako pri dovolenke rodiny s deťmi. Pri deťoch každý stavia na istotu, nespolieha sa na náhodu a chce pre deti pestrý program. Hory, voda, množstvo zábavy, zážitkov, na ktoré sa nezabúda, tak to je náš recept na letnú dovolenku. Obzvlášť sme sa pri tvorbe produktov cestovného ruchu zamerali na rodiny s deťmi," objasnila výkonná riaditeľka Oblastnej organizácie cestovného ruchu Región Vysoké Tatry Lenka Maťašovská.

K letu podľa nej patrí aj voda, v popradskom Aquacity si preto na toto leto pripravili pre deti nový bazén. Regionálna TATRY Card sprostredkuje rodinám množstvo zážitkov aj zvýhodnené lístky na lanovky na Skalnaté pleso a Solisko, ktoré sú pre deti za symbolické jedno euro. "Chystáme aj obľúbené podujatia vrátane úspešných Medvedích dní na Hrebienku. Všetko v duchu baby-friendly," dodala Maťašovská.

Na viac ako 30 kilometrov vybraných tatranských turistických chodníkov sa mamičky dostanú aj s kočíkmi. Pre staršie deti je zase pripravený projekt Tatranská divočina, ktorý ich zavedie na Skalnaté pleso, Hrebienok i Štrbské Pleso. Podľa Maťašovskej zaujala táto aktivita počas svojej existencie už desaťtisíce detí. "Svoju prvú letnú sezónu zažíva pod Lomnickým štítom denný program pod názvom Fit&Happy High Tatras, ktorý pozostáva z tvorivých dielní, jogy, rozhovorov s Tatrancami, prednášok ochrancov prírody, kamzičej olympiády a mnohého iného. Návštevníci Skalnatého plesa sa môžu tešiť až na 62 aktívnych dní s týmto programom," zdôraznila Maťašovská.

Vo Vysokých Tatrách je k dispozícii aj niekoľko desiatok kilometrov cyklistických trás, či už pre horských alebo cestných cyklistov. Na svoje si tu prídu aj milovníci korčuľovania či horských kolobežiek. Pre rodiny s deťmi Tatranci pripravili aj výhodné pobytové balíky, mnohé ubytovacie zariadenia deti zvýhodňujú. "V niektorých hoteloch majú deti do šesť rokov pobyt zdarma, hotely na požiadanie zabezpečia okrem štandardných detských postieľok aj zapožičanie ďalších potrebných vecí pre deti. Detské kútiky sú samozrejmosťou, zábavu zabezpečia tiež animačné programy. Rodičom sme sa snažili výber programu aj ubytovacieho zariadenia čo najviac zjednodušiť, potrebné informácie získajú na spoločnom tatranskom webe. Stránka www.regiontatry.sk im poskytne prehľadných spôsobom všetky dôležité informácie o ich aktívnej rodinnej dovolenke," dodala Maťašovská.

V minulom roku bolo v Tatrách ubytovaných viac ako 140.000 hostí, jednodenných klientov bolo biac ako 740.000. Práve rodiny s deťmi tvorili podstatnú časť z týchto návštevníkov.