Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Pondelok 29. apríl 2024Meniny má Lea
< sekcia Prešovský kraj

Turisti môžu objaviť Prešovský kraj cez vynovenú mobilnú aplikáciu

Ilustračné foto Foto: TASR/AP

V aplikácii Objavujme je v hre umiestnených 360 tipov na výlety.

Prešov 12. júna (TASR) - Prešovský kraj môžu turisti spoznať prostredníctvom vynovenej mobilnej aplikácie, ktorá obsahuje súťaž Objavuj Prešovský kraj. Ide o spojenie 360 bodov záujmu, ktoré fungujú ako tipy na výlety.

Súťaž potrvá do 15. septembra 2016 a je určená tým, ktorí majú chuť objavovať zaujímavé miesta Prešovského kraja. Pripravené sú nielen turisticky známe lokality, ale aj nevšedné a málo známe miesta. "Turistom ponúkame kombináciu prehľadných tipov na výlety a zábavnú súťaž v jednom. Pre mnohých je to výzva navštíviť čo najviac miest, pre iných forma objavovania nepoznaných lokalít a pomôcka pri plánovaní rodinných či individuálnych výletov," predstavil zámer riaditeľ Krajskej organizácie cestovného ruchu (KOCR) Severovýchod Slovenska Martin Janoško.

"Súťaž v aplikácii sa osvedčila v minulom roku, v tomto roku je doplnená o desiatky zaujímavých miest, kvízové otázky a fotografické úlohy. Minuloročný najlepší objaviteľ navštívil počas leta 249 miest kraja, vynechal len Gerlachovský štít. V tomto roku sú súťažné úlohy inovované," priblížila Barbora Čechová z marketingu KOCR Severovýchod Slovenska. Podľa jej slov sa v súťaži nachádzajú menej známe, ale pritom zaujímavé miesta ako napríklad Strecha dvoch morí v obci Šuňava, Kremenec s hranicou troch štátov, pozostatky pri Nižnom Hrušove či lokalita nálezu pozostatkov života neandertálcov v geoparku v Gánovciach.

V aplikácii Objavujme je v hre umiestnených 360 tipov na výlety. "Úlohou súťažiaceho je lokalizovať sa na mieste, za čo získa príslušný počet bodov. Fotografická úloha sa nachádza na 200 miestach. V prípade, že súťažiaci miesto odfotografuje, získa bonusové body. Pri 125 úlohách nájde súťažiaci kvízové otázky. Stačí správne odpovedať a na konto mu pribudnú ďalšie body," doplnila Čechová. Aplikácia je voľne dostupná.

Podľa Čechovej je v aplikácii aj špeciálna hra Cyklopátranie určená pre cyklistov. Zábavno-poznávacie preteky zavedú cyklistov do štyroch kútov Prešovského kraja. "V každom z nich majú 15 bodov, ku ktorým sa môžu v deň pretekov vybrať, lokalizovať sa a získať súťažné body. Hra sa v aplikácii zobrazí vždy deň pred štartom pretekov," vysvetlila.