Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Nedela 28. apríl 2024Meniny má Jarmila
< sekcia Prešovský kraj

Na Hrebienku vo Vysokých Tatrách sa rozšíri oddychová zóna

Ilustračné foto Vysokých Tatier. Foto: TASR / Pavol Ďurčo

Priamo pred očami návštevníkov sa rozrastie o ďalších drevených maskotov. Hrebienok ročne navštívi viac ako milión návštevníkov.

Vysoké Tatry 1. augusta (TASR) – Oddychová zóna na Hrebienku, ktorý patrí k najnavštevovanejším miestam vo Vysokých Tatrách, sa od dnešného dňa rozšíri. Priamo pred očami návštevníkov sa rozrastie o ďalších drevených maskotov.

Hrebienok v nadmorskej výške 1285 m.n.m. ročne navštívi viac ako 1.000.000 návštevníkov. Od minulého roku je tento priestor obohatený o relax zónu na Dolnej lúke, na ktorej bolo osadených päť drevených medveďov a oddychové ležadlá. „Oddnes k týmto medveďom začnú pribúdať ďalší piati, ktorí by mali byť na svoje miesto osadení v stredu 3. augusta, v predvečer štartu najväčšieho medvedieho festivalu na Slovensku pod názvom Medvedie dni,“ priblížila rozširovanie zóny na Hrebienku výkonná riaditeľka Oblastnej organizácie cestovného ruchu Región Vysoké Tatry Andrea Žigová.

Dnes sa oficiálne začína program medvedieho týždňa na Hrebienku, a to vyrezávaním drevených medveďov. Tí budú vznikať v rukách piatich skúsených sochárov zo Slovenska, Česka a Poľska pod vedením Adama Bakoša, ktorý je tiež staviteľom Tatranského ľadového dómu. Hlavný program Medvedích dní sa začína od štvrtka 4. augusta a potrvá do nedele 7. augusta. „V tomto termíne bude na Hrebienku najväčšia koncentrácia medveďov na svete, od drevených cez plyšových, až po 350 kg medveďa Kuba, ktorý je patrónom turistického strediska na Hrebienku,“ vysvetlila Žigová.

Pevne veríme, že všetci návštevníci a milovníci prírody ocenia možnosť vychutnávať si nádhernú prírodu s magickými výhľadmi v príjemnej zóne na Hrebienku v spoločnosti desiatich drevených medveďov. Okrem toho tu na nich budú čakať relaxačné miesta a informačné panely popisujúce rôznych medveďov v rámci sveta, na Slovensku a jedného špeciálneho, toho nášho tatranského s menom Kubo,“ dodala Žigová.