Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Sobota 20. apríl 2024Meniny má Marcel
< sekcia Prešovský kraj

V obci Malej Domaši očakávajú aj voličov rekreantov

Ilustračná snímka. Foto: TASR Dano Veselský

Ako pre TASR uviedla zapisovateľka miestnej okrskovej volebnej komisie Oľga Durkajová, počet zapísaných voličov v prvom kole bol v obci niečo vyše 400.

Malá Domaša 30. marca (TASR) – V obci Malá Domaša vo Vranovskom okrese očakávajú rovnako ako v prvom, tak aj v druhom kole prezidentských volieb rekreantov z neďalekej rekreačnej oblasti Dobrá na Domaši. Jedni to už majú za sebou.

Ako pre TASR uviedla zapisovateľka miestnej okrskovej volebnej komisie Oľga Durkajová, počet zapísaných voličov v prvom kole bol v obci niečo vyše 400. Hlasovacích preukazov vtedy prijali 18. Podľa jej ďalších slov boli medzi nimi jednak členovia komisie z iných obcí, resp. miest a tiež rekreanti z Prešova a Vranova nad Topľou.

Spomenula, že chatárov registrujú pri každých voľbách, pri ktorých je možné voliť mimo svojho trvalého bydliska. Pokračovala, že zvyknú prichádzať skôr v popoludňajších hodinách, i keď sa nájdu aj výnimky.

Jednou z nich bol aj 35-ročný chatár Ján z Prešova s rodinou, ktorý sa k volebnej urne do Malej Domaše rozhodol prísť skoro ráno. V prvom kole tu síce voliť nebol, pre voľbu v tom druhom si vybavil hlasovací lístok, aby mohol uplatniť svoje právo aj počas chatárčenia. „Keď je možnosť, chodíme na voľby,“ zdôraznil. Prišli skôr preto, aby mohli počas dňa pracovať.