Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Nedela 28. apríl 2024Meniny má Jarmila
< sekcia Prešovský kraj

V Prešovskom kraji bolo menej smrteľných dopravných nehôd ako vlani

Ilustračné foto. Foto: TASR - Štefan Puškáš

Podľa predbežných štatistík od začiatku tohto roka k dnešnému dňu zahynulo 13 osôb, v rovnakom období minulého roka to bolo 23 usmrtených osôb.

Prešov 2. augusta (TASR) – Smrteľných dopravných nehôd na cestách Prešovského kraja ubúda. Podľa predbežných štatistík od začiatku tohto roka k dnešnému dňu zahynulo 13 osôb, v rovnakom období minulého roka to bolo 23 usmrtených osôb. TASR o tom informoval hovorca Krajského riaditeľstva Policajného zboru v Prešove Daniel Džobanik.

„Napriek klesajúcemu počtu usmrtených osôb na cestách Prešovského kraja polícia opätovne vyzýva všetkých účastníkov ciest, aby zodpovedne pristupovali nielen k svojim životom, ale aj k životom ostatných,“ uviedol Džobanik. Polícia žiada všetkých účastníkov cestnej premávky, aby sa na cestách správali disciplinovane, ohľaduplne, plne sa venovali riadeniu vozidla, sledovali situáciu v cestnej premávke a dodržiavali dopravné predpisy.

„Apelujeme aj na menej skúsených, mladých vodičov, aby šoférovali zodpovedne a nepreceňovali svoje schopnosti. Každý účastník cestnej premávky môže svojím zodpovedným prístupom prispieť k väčšej bezpečnosti na našich cestách,“ povedal policajný hovorca. Zároveň zdôraznil, že akákoľvek aktivita Policajného zboru, či už ide o preventívne akcie, napomenutia, alebo varovania, nie je účinná bez podpory samotných účastníkov cestnej premávky.