Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Piatok 26. apríl 2024Meniny má Jaroslava
< sekcia Prešovský kraj

Rómovia v trebišovskej osade si pri volebnej schránke aj zatancovali

Na snímke členka okrskovej volebnej komisie a predsedníčka okrsku a učiteľka v miestnej škole Tatiana Chačlarian (v kvietkovom) s prenosnou hlasovaciou schránkou počas 2. kola prezidentských volieb 30. marca 2019 v rómskej osade v Trebišove. Foto: TASRTASR - Roman Hanc

V trebišovskej osade sú dva volebné okrsky, oprávnených voličov je tam zhruba 1900. V prvom kole volieb prezidenta bola účasť desaťpercentná.

Trebišov 30. marca (TASR) - Malý záujem o sobotné druhé kolo prezidentských volieb majú obyvatelia rómskej osady v Trebišove. Príchod členov okrskovej volebnej komisie s prenosnou urnou však bol oživením a vyvolal aj spontánny tanec domácich.

"Teraz sme boli v osade s voličskou urnou, voliči zjavne prejavili svoj temperament tancom a dobrou náladou. Som učiteľkou v škole v tejto osade a preto ten temperament a to nadšenie bolo také, aké bolo,"povedala pre TASR predsedníčka okrskovej volebnej komisie číslo 3 Tatiana Chačlarian.

Voľby v osade podľa nej prebiehajú pokojne a v súlade so zákonom. "Účasť voličov je veľmi slabá," dodala. V trebišovskej osade sú dva volebné okrsky, oprávnených voličov je tam zhruba 1900. V prvom kole volieb prezidenta bola účasť desaťpercentná.