Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Štvrtok 2. máj 2024Meniny má Žigmund
< sekcia Prešovský kraj

Primátor Vranova nad Topľou rieši napäté vzťahy v mestskej polícii

Erb mesta Vranov nad Topľou Foto: Heraldický register

Primátor Ján Ragan ustanovil Radu mestskej polície, ktorú tvorí náčelník mestskej polície, jeho zástupca a dvaja mestskí policajti.

Vranov nad Topľou 7. júla (TASR) – Primátor Vranova nad Topľou Ján Ragan ustanovil Radu mestskej polície, ktorú tvorí náčelník mestskej polície (MsP), jeho zástupca a dvaja mestskí policajti. Urobil tak po tom, čo sa dozvedel, že v radoch MsP panujú napäté vzťahy medzi jej príslušníkmi a náčelníkom MsP Jozefom Uhlíkom. TASR o tom informovala hovorkyňa vranovskej radnice Eva Fedorňáková. Primátor sa podľa jej slov stretol s oboma stranami jednotlivo. „Tým chce zlepšiť činnosť mestskej polície a odstrániť tie napäté vzťahy,“ dodala.

Podľa hovorkyne má rada prerokovávať ročný plán činnosti MsP, napríklad porušenia pracovnej disciplíny alebo služobných povinností príslušníkov mestskej polície a zaujímať k nim stanovisko. Jej úlohou je tiež predkladať primátorovi mesta návrhy a odporúčania týkajúce sa zlepšenia činnosti MsP. „Má prerokovávať a pripomienkovať koncepčné materiály týkajúce sa činnosti MsP,“ dodala s tým, že mestskí policajti sa budú priamo zúčastňovať na riadení.

Rokovania s oboma stranami i ustanovenie rady sa konalo v uplynulých týždňoch. Pravdepodobným dôvodom ich začatia bol aj list, ktorý adresovali mestskí policajti primátorovi a poslancom mestského zastupiteľstva. Vyslovili v ňom nedôveru náčelníkovi MsP Jozefovi Uhlíkovi. Tvrdia, že zneužíva svoju právomoc. „Ja som napísal podľa služobného postupu podnet na okresnú prokuratúru, oznámil som to pánovi primátorovi. Prebiehajú oficiálne šetrenia cez kontrolné orgány mesta a orgány, ktoré sú za to zodpovedné. Ja som sa ničoho nedopustil, napísal som tam všetky dôvody,“ uviedol Uhlík. Tvrdí, že ani jeden z dôvodov, ktoré sú v liste uvedené, nemá právny podklad.