Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Piatok 19. apríl 2024Meniny má Jela
< sekcia Publicistika

SIEDMY DEŇ na ZOH: Shiffrinová, Svindal, skeleton a Čína

Švédska lyžiarka Frida Hansdotterová (uprostred) získala na ZOH v Pjongčangu zlatú medailu v slalome 16. februára 2018. Striebro získala Švajčiarka Wendy Holdenerová (vľavo) a bronz brala Rakúšanka Katharina Gallhuberová (vpravo). Foto: TASR/AP

Tento deň prinášal zápolenia v 9 športových odvetviach a na 7 z nich sa rozdávali medaily.

Pjongčang 16. februára (TASR) - Zo slovenského pohľadu o slalome a o hokeji, z pohľadu upútavky Olympijského informačného servisu pre akreditovaných reportérov (myInfo 2018) o Shiffrinovej, Svindalovi, skeletone a čínskej lyžiarskej akrobacii.

DEŇ 7 od otvorenia ZOH v Pjongčangu prinášal zápolenia v 9 športových odvetviach a na 7 z nich sa rozdávali medaily.

Tri príbehy OIS:

ALPSKÉ ESÁ: Tak ako včera, aj dnes sú na programe dve zjazdárske súťaže. A práve včerajší víťazi, Mikaela Shiffrinová (USA) a Aksel Lund Svindal (Nór.) sú opäť najvážnejší konkurenti na zlato.

MLADÁ PUŠKA: Miestni fanúšikovia môžu oslavovať nového hrdinu, lebo medaily sa rozdávajú na skeletone. Yun Sungbin z Kórejskej republiky jasne vedie po dvoch jazdách. V tomto odvetví športovec z Ázie nikdy nezískal olympijskú medailu.

HORE a ĎALEKO: Čína na uplynulých piatich zimných olympiádach získala štyri striebra a bronz v akrobatických skokoch žien. Dokáže Xu Mengtao, olympijská vicešampiónka zo Soči dobyť konečne titul?

Vyslaní redaktori TASR ph ak