Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Piatok 19. apríl 2024Meniny má Jela
< sekcia Regióny

V uliciach Bratislavy pribudnú aj toto leto rozprašovače vodnej hmly

Archívna snímka Foto: TASR - Dano Veselský

Rozprašovače budú fungovať pri teplote nad 25 stupňov Celzia.

Bratislava 2. júna (TASR) – Bratislavčanov a návštevníkov hlavného mesta osviežia aj tento rok počas horúcich letných dní rozprašovače vodnej hmly. Tie už sú nainštalované na frekventovaných miestach, napríklad na Hlavnom a Hviezdoslavovom námestí, na Námestí Slobody, pred Starou tržnicou či v Medickej záhrade. Čoskoro by mali pribudnúť aj na Hurbanovom námestí, Námestí M. Benku a Kamennom námestí.

"Tak, ako aj v po minulé roky, rozprašovače vodnej hmly budú fungovať v čase od 10.00 do 20.00 h pri teplote nad 25 stupňov Celzia. Fungujú na princípe atomizácie vody na mikročastice vodnej hmly," priblížila hovorkyňa mesta Zuzana Onufer.

Rozprašovače vodnej hmly spravuje mestská organizácia Generálny investor Bratislavy (GIB). Tá zároveň zabezpečuje údržbu a prevádzku celkovo 55 zariadení, z toho 41 fontán, 11 pitných fontánok a troch studní. "Tento rok je spustených 38 mestských fontán a desať pitných fontánok, ktoré ponúkajú ďalšie príjemné osvieženie a schladenie počas leta," podotkla Onufer.

Pitné fontánky sa nachádzajú na Námestí SNP, na Župnom, Hlavnom a Hviezdoslavovom námestí. Osvieženie ponúkajú aj na Panskej, Michalskej, Zelenej a Bielej ulici. K dispozícii sú tiež v letnej čitárni u Červeného raka a na druhom nádvorí Primaciálneho paláca.