Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Piatok 29. marec 2024Meniny má Miroslav
< sekcia Regióny

POD VPLYVOM ALKOHOLU: Vodič prešiel do protismeru, zrazil cyklistku

Ilustračná snímka Foto: TASR/Milan Kapusta

Podľa predbežnej lekárskej správy utrpela mladá žena pri dopravnej nehode ťažké zranenia.

Bystrany 13. augusta (TASR) – Pri dopravnej nehode, ktorá sa stala v nedeľu (12.8.) krátko pred 20. hodinou v katastri obce Bystrany, okres Spišská Nová Ves, utrpela ťažké zranenia cyklistka. Košická krajská policajná hovorkyňa Lenka Ivanová informovala, že podľa doterajších zistení 30-ročný muž z okresu Spišská Nová Ves viedol osobné motorové vozidlo s evidenčným číslom Veľkej Británie, pričom v úseku za železničným priecestím medzi obcami Bystrany a Spišské Vlachy predchádzal iné vozidlo na mieste, kde je to vodorovným dopravným značením zakázané.

"Pritom prešiel do protismeru, kde sa zrazil s protiidúcou 24-ročnou cyklistkou. Vodič s autom ďalej pokračoval v jazde, narazil do dopravného značenia a zastavil pod násypom železničných koľají," priblížila nehodu hovorkyňa s tým, že muža policajti podrobili dychovej skúške s výsledkom 0,07 miligramu alkoholu na liter vychovaného vzduchu, teda 0,15 promile.

U cyklistky bol nariadený odber biologického materiálu. Podľa predbežnej lekárskej správy utrpela mladá žena pri dopravnej nehode ťažké zranenia.

"Vec na mieste prevzal vyšetrovateľ Policajného zboru, ktorý v tejto súvislosti začal trestné stíhanie pre trestný čin ublíženia na zdraví. Presná príčina dopravnej nehody, bližšie okolnosti i miera zavinenia sú predmetom ďalšieho vyšetrovania," uzavrela Ivanová.

Polícia v súčasnosti podľa hovorkyne rieši aj ďalší prípad nehody cyklistu. "V piatok (10.8.) vodič s osobným motorovým vozidlom na jednej z križovatiek ulíc v Michalovciach narazil do bicykla, na ktorom jazdila žena po ceste označenej ako hlavná. Cyklistka podľa predbežnej lekárskej správy utrpela pri dopravnej nehode ťažké zranenia," doplnila Ivanová s tým, že prítomnosť alkoholu u oboch účastníkov nehody zistená nebola.