Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Piatok 29. marec 2024Meniny má Miroslav
< sekcia Regióny

Colníci našli v kamióne takmer 300.000 nelegálne prevážaných cigariet

Pašované cigarety. Foto: Colná správa

V ložnom priestore vozidla sa nachádzalo 29 kartónových škatúľ, v ktorých bolo nelegálne prepravovaných 14.498 kusov spotrebiteľských balení cigariet, spolu 289.960 kusov cigariet.

Nitra 22. augusta (TASR) – Príslušníci finančnej správy z Colného úradu Nitra počas bežnej kontroly na ceste v obci Dedina Mládeže v okrese Komárno odhalili nelegálnu prepravu takmer 300.000 kusov cigariet. Prevážal ich poľský vodič v nákladnom aute Fiat Ducato.

Podľa slov hovorcu Colného úradu Nitra Stanislava Pachera bol únik na spotrebnej dani predbežne vyčíslený takmer na 32.000 eur. „Vodič na výzvu príslušníka finančnej správy uviedol, že neprepravuje žiadny tovar. Následnou kontrolou bolo zistené, že v ložnom priestore vozidla sa nachádza 29 kartónových škatúľ, v ktorých bolo nelegálne prepravovaných 14.498 kusov spotrebiteľských balení cigariet, spolu 289.960 kusov cigariet. Prepravované boli bez nadobúdacích dokladov a neboli označené slovenskou kontrolnou známkou,“ uviedol Pacher.

Ako doplnil, prípad bol pre podozrenie zo spáchania trestného činu porušenia predpisov o štátnych technických opatreniach na označenie tovaru odovzdaný Kriminálnemu úradu finančnej správy. Ten nájdené cigarety v rámci trestného konania zaistil.