Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Piatok 29. marec 2024Meniny má Miroslav
< sekcia Regióny

Hlavou Detvy chcú byť kandidáti J. Šufliarský, J. Sekereš a B. Baran

Ilustračná snímka. Foto: Facebook

V Detve sa bude voliť v piatich volebných obvodoch a záujem o 17 poslaneckých kresiel v MsZ prejavilo 57 ľudí, z toho drvivá väčšina nezávislých.

Detva 13. septembra (TASR) – Detvanci sa v novembrových komunálnych voľbách budú rozhodovať medzi tromi kandidátmi na primátora. Záujem o tento post opätovne prejavil dlhoročný a súčasný primátor Ján Šufliarský, ktorý je prvým mužom mesta už od roku 1999. Uchádzať sa o funkciu primátora tohto podpolianskeho mesta ohlásil i dlhoročný folklorista Ján Sekereš, ktorý je členom komisie financií pri mestskom zastupiteľstve (MsZ) a mestský poslanec Branislav Baran. Všetci traja idú do volieb ako nezávislí. TASR o tom vo štvrtok informovala Zuzana Lepiešová, zapisovateľka miestnej volebnej komisie.

V Detve sa bude voliť v piatich volebných obvodoch a záujem o 17 poslaneckých kresiel v MsZ prejavilo 57 ľudí, z toho drvivá väčšina nezávislých. Kandidátske listiny musí ešte verifikovať miestna volebná komisia a ak budú spĺňať všetky zákonom stanovené náležitosti, kandidátov zaregistruje.

Komunálne voľby sa konajú v sobotu 10. novembra.