Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Streda 1. máj 2024
< sekcia Regióny

Nočný požiar lesa: Hasiči zasahovali na vrchu Veľký Javorník

Nočný požiar lesa v Malých Karpatoch. 25. 7. 2023. Foto: FB Hasičský a záchranný zbor

Bratislavská krajská policajná hovorkyňa Silvia Šimková doplnila, že k požiaru trávnatého porastu a lesa pri Horárni Biely kríž boli privolaní aj policajti.

Bratislava 25. júla (TASR) - Hasiči v noci zasahovali pri požiari na vrchu Veľký Javorník v katastri obce Svätý Jur v okrese Pezinok. Požiar sa im podarilo lokalizovať krátko po 2.30 h. Na mieste naďalej pracujú, vykonávajú hasiace práce, vyhľadávajú a dohášajú lokálne ohniská. TASR o to informovala hovorkyňa Prezídia Hasičského a záchranného zboru (HaZZ) Katarína Križanová. Príčina vzniku sa zisťuje.

"Viac ako 70 profesionálnych a dobrovoľných hasičov zasahovalo v noci pri požiari lesa na vrchu Veľký Javorník v katastri obce Svätý Jur v okrese Pezinok. Požiar bol ohlásený krátko pred 22.30 h a rýchlo sa rozšíril na plochu s rozmermi 500 krát 300 metrov," priblížila hovorkyňa. Dodala, že požiarisko bolo rozdelené na dva zásahové úseky. Zásah podľa jej slov komplikoval silný vietor, suché prostredie a ťažko prístupný terén.

Bratislavská krajská policajná hovorkyňa Silvia Šimková doplnila, že k požiaru trávnatého porastu a lesa pri Horárni Biely kríž boli privolaní aj policajti. "Podľa doposiaľ zistených informácií sa požiar rozšíril na plochu približne 5000 metrov štvorcových. K zraneniu osôb nedošlo. Na miesto bol privolaný zisťovateľ príčin požiaru. Predmetná udalosť je v štádiu vyšetrovania," dodala.

Na mieste zasahovali hasiči z Bratislavy, Pezinka, ale aj hasiči zo záchrannej brigády v Malackách a dobrovoľní hasiči z obcí Pezinok, Svätý Jur, Rusovce, Ružinov, Rovinka, Most pri Bratislave, Lozorno, Stupava, Malinovo a Budmerice.