Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Sobota 20. apríl 2024Meniny má Marcel
< sekcia Regióny

Hasiči z viacerých krajín si v piatok zmerajú sily v behu do schodov

Ilustračná snímka. Foto: TASR/Martin Baumann

Ide o súťaž dvojčlenných družstiev hasičov v behu do 22. nadzemného podlažia výškovej budovy, s osobnými ochrannými pracovnými prostriedkami a s použitím autonómnych dýchacích prístrojov.

Bratislava 2. augusta (TASR) - Hasiči z viacerých krajín si v piatok zmerajú sily v behu do schodov vo výškovej budove RTVS v bratislavskej Mlynskej doline. Konať sa tu bude 20. ročník medzinárodnej súťaže Memoriál Vladimíra Ružičku - Schody 2019. TASR o tom informovali z Krajského riaditeľstva Hasičského a záchranného zboru (HaZZ) v Bratislave.

"Ide o súťaž dvojčlenných družstiev hasičov v behu do 22. nadzemného podlažia výškovej budovy, s osobnými ochrannými pracovnými prostriedkami a s použitím autonómnych dýchacích prístrojov," priblížili organizátori súťaže, na ktorej sa zúčastní 55 súťažiacich dvojíc. Prihlásení sú príslušníci HaZZ, pracovníci závodných hasičských útvarov a členovia dobrovoľných hasičských zborov obcí zo Slovenska a Česka. Súťaž bude vyhodnotená o 16.30 h.

Organizátorom podujatia je Hasičský a záchranný útvar Bratislavy v spolupráci so Športovým klubom HaZÚ Bratislava. Záštitu prevzalo Krajské riaditeľstvo HaZZ v Bratislave.