Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Štvrtok 28. marec 2024Meniny má Soňa
Zámocká záhrada v Hlohovci ožije multižánrovým hudobným festivalom Hudba mestu Foto: Bw pictures/Erik Knotek ml

Zámocká záhrada v Hlohovci ožije multižánrovým hudobným festivalom Hudba mestu.

Hlohovec 18. septembra (OTS) - Zámockou záhradou v Hlohovci sa budú túto sobotu ozývať tóny tých najrôznejších hudobných žánrov. V platanovom parku sa bude konať druhý ročník hudobného festivalu Hudba mestu, ktorý svojou hudobnou skladbou ulahodí každému. Orchester vystriedajú tóny reggae a chýbať nebudú ani balkánske či mexické rytmy.
Zámocká záhrada v Hlohovci ožije multižánrovým hudobným festivalom Hudba mestu
Foto: Bw pictures/Erik Knotek ml

Festival Hudba mestu sa už po druhýkrát uskutoční na jednom z najobľúbenejších miest v Hlohovci, v Zámockej záhrade. Platanový park dýcha v noci neobyčajnou atmosférou, čo vytvára v kombinácii s hudobnou kulisou skutočne čarovnú atmosféru. „Hudba mestu je multižánrový festival s jedinečnou aurou. Punc výnimočnosti mu dodáva práve Zámocká záhrada, v ktorej špeciálne nasvietené platany vytvárajú s tónmi hudby dokonalú symbiózu. Veríme, že aj tento rok ulahodí festival svojou pestrou škálou žánrov naozaj každému. Je si z čoho vyberať,“ uvádza organizátor festivalu Peter Kolišťanik.
Zámocká záhrada v Hlohovci ožije multižánrovým hudobným festivalom Hudba mestu
Foto: Bw pictures/Erik Knotek ml

Hoci program festivalu začína až popoludní, organizátori otvoria jeho brány už o 11. hodine dopoludnia. Návštevníci budú mať až do popoludnia možnosť vychutnať si piknik priamo pod platanmi, a to úplne zadarmo. Program začne o 16:30, kedy vystúpením známej zábavnej dvojice PACI PAC poteší najmenších návštevníkov. Prostredníctvom chytľavých piesní sa deti nielen zabavia, ale aj niečo užitočné naučia. Hudobné vystúpenia odštartuje Mládežnícky orchester HARMÓNIA. Ide o teleso so 40-ročnou tradíciou, ktorému sa ako jedinému neprofesionálnemu orchestru zo Slovenska podarilo získať 1. miesto v kategórii sláčikových orchestrov na medzinárodnom hudobnom festivale v Belgicku.

Vo večerných hodinách vystúpi na festivale kapela Puding pani Elvisovej, známa aj pod skratkou PPE. Kapela, ktorá spočiatku vznikla ako jednorazový hudobný projekt v Košiciach prerazila doma i v zahraničí. Za všetko hovorí trojnásobné ocenenie Koncertná kapela roka, niekoľko vystúpení na festivale Pohoda a štyri štúdiové albumy. Milovníkov reggae štýlu dozaista poteší vystúpenie MEDIAL BANANA, ktorí sú na slovenskej hudobnej scéne už 10 rokov. Za ten čas stihli vydať štyri albumy, natočiť dokument o jamajskej hudbe a vystúpiť na festivale Pohoda. Tentokrát potešia návštevníkov hlohovského festivalu Hudba mestu.
Zámocká záhrada v Hlohovci ožije multižánrovým hudobným festivalom Hudba mestu
Foto: Bw pictures/Erik Knotek ml

Headlinerom večera bude charizmatická dvojica Malalata, ktorá návštevníkom predvedie svoju energickú a hudbou nabitú show. Za 11 rokov sa vypracovali na jedných z najžiadanejších DJ-ov na Slovensku i v Čechách, a to najmä vďaka jedinečnej kombinácii rôznych hudobných štýlov. Malalata vám predvedie dokonalé spojenie balkánskych, rómskych, kubánskych a mexických rytmov tak, že nebudete vedieť prestať tancovať.

Druhý ročník festivalu Hudba mestu ponúkne skutočne pestrú paletu hudby v spojení s čarovným prostredím Zámockej záhrady v Hlohovci. Pre návštevníkov je to ideálna príležitosť, ako sa definitívne rozlúčiť s letom a privítať pestrofarebnú jeseň. Pretože rovnako pestrofarebný, v zmysle hudby, bude aj blížiaci sa festival,“ uzatvára organizátor festivalu.

Lístky na festival je možné zakúpiť v predpredaji, tiež v PNS stánku v Dome služieb alebo v Info centre MKC Hlohovec. Cena vstupenky je 5 €.