Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Pondelok 29. apríl 2024Meniny má Lea
< sekcia Regióny

Kampaň Na kolesách proti rakovine zavíta do Topoľčian

Z akcie Na kolesách proti rakovine. Foto: Facebook Dominika Zúborová

Kampaň zavíta do Topoľčian 29. septembra. Podujatie odštartuje hymna akcie, ktorou je pieseň Nájdi svoju nádej autorov Jána Baláža a Kamila Peteraja.

Topoľčany 25. septembra (TASR/Teraz.sk) – Obyvatelia Topoľčian sa budú môcť morálne i finančne zapojiť do 15. ročníka kampane Na kolesách proti rakovine. Na námestí M. R. Štefánika je pre nich pripravený bohatý kultúrny, ale aj športový program.

Kampaň zavíta do Topoľčian 29. septembra. Podujatie odštartuje hymna akcie, ktorou je pieseň Nájdi svoju nádej autorov Jána Baláža a Kamila Peteraja. "Účastníkov podujatia prídu podporiť a potešiť svojím spevom aj rodáčka z Topoľčian Nora Blahová a Duo Lapaji, ktoré tvorí Milan Perný a Marek Dragúň. Predstavia sa aj domáce súbory Tanečný klub Novum a Topoľčiansky súbor mažoretiek TOSUMA. Svoje umenie predvedie aj majster sveta v cykolotriale Ján Kočiš," informovali organizátori.

Vyvrcholením programu bude symbolická jazda Námestím M. R. Štefánika. "Očakávame nielen klasické bicykle, korčule, skejtbordy, ale aj trojkolky, odrážadlá, kolobežky, detské kočíky, fúriky, vítaní budú naši hendikepovaní spoluobčania na vozíkoch. Nepôjde o preteky, víťazmi budú všetci účastníci, ktorí svojou účasťou takto finančne či morálne podporia boj proti zákerným nádorových ochoreniam," uviedol Ján Juráš z Nadácie Výskum rakoviny.