Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Štvrtok 28. marec 2024Meniny má Soňa
< sekcia Regióny

Kúpalisko v Dunajskej Strede vyrovnalo stratu z minulých rokov

Ilustračná snímka Foto: FOTO TASR - Henrich Mišovi

Podľa riaditeľa kúpaliska sa v posledných siedmich rokoch kúpalisku podarilo zvýšiť príjmy.

Dunajská Streda 17. júna (TASR) – Termálne kúpalisko – Thermalpark v Dunajskej Strede dosiahlo v minulom roku obrat 3,5 milióna eur. Počet návštevníkov prevýšil 400.000. O hospodárskych výsledkoch informovali primátor Dunajskej Stredy Zoltán Hájos a riaditeľ kúpaliska Gábor Somogyi.

Stratu 1,5 milióna eur z minulých rokov sa podarilo tento rok vyrovnať. Zo zisku z budúceho roka dostane už aj samospráva svoj podiel, ktorý použije na rozvoj mesta. Ako uviedol Hájos, zisk z kúpaliska dosiahol 245.000 eur, z čoho 24.000 eur ide do rezervného fondu. „Termálne kúpalisko sme úspešne stabilizovali,“ povedal.

Podľa riaditeľa kúpaliska sa v posledných siedmich rokoch kúpalisku podarilo zvýšiť príjmy. „Z desiatich najväčších termálnych kúpalísk Slovenska žiadne nerástlo v takej miere,“ dodal.

Rok 2017 priniesol kúpalisku niekoľko rozvojových investícií. Dokončili obnovený hotel, vytvorili systém internetovej rezervácie, zjednotili platbu pri pokladni a zaviedli bezhotovostné platenie. Turistov lákajú aj sprievodnými programami. Taktiež dali vytlačiť mapu regionálnych turistických hodnôt, ktorá prezentuje Žitný ostrov. Zvýšili počet ležadiel a slnečníkov i počet vonkajších skriniek. V budúcnosti chcú organizovať gastrovíkendy s ponukou kulinárskych zážitkov.

Zveľaďovanie termálneho kúpaliska bude podľa mestského úradu pokračovať aj po letnej sezóne v rámci modernizácie posledného vonkajšieho bazéna, vybudovania nových parkovacích miest pre návštevníkov a prostredníctvom úspešného európskeho projektu vybudujú aj prírodné javisko na jazere, kde sa budú konať rôzne kultúrne akcie.