Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Piatok 29. marec 2024Meniny má Miroslav
< sekcia Regióny

Mestá na Zemplíne začnú po zime zbierať posypový materiál

Ilustračná snímka. Foto: TASR/AP

V aktuálnej sezóne doteraz spotrebovali na údržbu ciest a chodníkov približne 240 ton posypovej soli a 180 ton kamennej drviny.

Humenné/Vranov nad Topľou 16. februára (TASR) – Mestá na hornom Zemplíne začnú so zberom posypového materiálu aj v tomto roku po skončení zimnej sezóny.

Technické služby mesta Humenné tak robia zvyčajne na základe predpovede počasia. "Keď už nehrozí sneženie alebo mrazivé počasie. Tieto práce realizujeme z dôvodu, aby sme ulice a chodníky vyčistili od použitého posypového materiálu, v našom prípade od kamennej drviny," uviedol pre TASR ich riaditeľ Milan Kuruc.

Odhadol, že vlani jej vyzbierali približne 120 ton. V aktuálnej sezóne doteraz spotrebovali na údržbu ciest a chodníkov približne 240 ton posypovej soli a 180 ton kamennej drviny.

Aj mesto Vranov nad Topľou každoročne vykonáva po ukončení zimnej údržby komunikácií na svojom území ich čistenie. "Strojové čistenie a umývanie ciest, chodníkov a parkovísk, ako aj ručné dočisťovanie mesto realizuje z dôvodu zvýšenia bezpečnosti účastníkov cestnej premávky a zníženia prašnosti na komunikáciách," uviedla pre TASR hovorkyňa radnice Eva Fedorňáková.

Tieto práce sa vykonávajú v jarných mesiacoch, závisí to od poveternostných podmienok. "Vyzbieraný materiál je skládkovaný," spomenula. Mesto počas aktuálnej zimnej údržby použilo doposiaľ 115 ton posypovej soli a 75 ton kameniva.