Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Štvrtok 28. marec 2024Meniny má Soňa
< sekcia Regióny

Na Dlhých dieloch a Vančurovej ulici spadli časti oporného múru

Na snímke čiastkový zosun svahu a následne oporného múru v blízkosti bytového domu na Ulici Ľudovíta Fullu v bratislavskej Karlovej Vsi 13. januára 2019. Foto: KR PZ v Bratislave

Polícia informovala, že následkom zosuvu časti oporného múru došlo k poškodeniu viacerých motorových vozidiel.

Bratislava 14. januára (TASR) - Na Ulici Ľudovíta Fullu v bratislavskej Karlovej Vsi došlo počas noci k čiastkovému zosunu svahu a následne oporného múru v blízkosti bytového domu. Na mieste boli záchranné zložky i statik, evakuácia však nebola potrebná. TASR o udalosti na Dlhých dieloch informoval hovorca Karlovej Vsi Branislav Heldes.

"O 11.00 h sa na magistráte uskutoční zasadnutie krízového štábu," uviedol. Mestská časť prostredníctvom svojho webu i sociálnej siete oznamuje, že na Ulici Ľudovíta Fullu došlo z bezpečnostných dôvodov k odstávke plynu.

Potvrdil to i hovorca spoločnosti SPP - distribúcia Milan Vanga. "Plynovod nie je poškodený, v prípade väčšiny odberateľských miest bude distribúcia obnovená už v priebehu dneška," oznámil. Polícia v prípade informovala, že následkom zosuvu časti oporného múru došlo k poškodeniu viacerých motorových vozidiel.

Oporný múr sa zrútil aj medzi rodinnými domami v Novom Meste


Okrem časti svahu a oporného múru, ktoré sa zosunuli v blízkosti bytového domu na Ulici Ľudovíta Fullu v bratislavskej Karlovej Vsi, došlo v nedeľu (13.1.) večer k podobnému prípadu i na Vančurovej ulici v mestskej časti Nové Mesto.

"Približne v rovnakom čase, teda pred 21.00 h, sa zrútil oporný betónový múr postavený medzi dvomi rodinnými domami," informoval hovorca Krajského riaditeľstva Policajného zboru (KR PZ) v Bratislave Michal Szeiff.

Zosuv poškodil zaparkované osobné auto, ako aj plynovú prípojku. "Nakoľko poškodením plynovej prípojky došlo k úniku plynu, bolo potrebné plyn odstaviť," dodal Szeiff. K zraneniu osôb nedošlo.

Okolnosťami tejto udalosti sa v súčasnej dobe zaoberá príslušný útvar v pôsobnosti Okresného riaditeľstva PZ v Bratislave III.