Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Štvrtok 28. marec 2024Meniny má Soňa
< sekcia Regióny

NEČAKANÝ ZOSUV PÔDY: Dve deti z Bardejova zasypali sutiny

Na snímke zásah polície a hasičov na mieste nešťastia v Bardejove, kde došlo k zosuvu pôdy. Foto: HaZZ/Facebook

Hasiči naďalej pokračujú v prehľadávaní sutín, aby sa vylúčila prítomnosť ďalších osôb.

Bardejov 16. augusta (TASR) - Pri zosuve pôdy s kameňmi sa v piatok predpoludním na sídlisku Poštárka v Bardejove zranili dve deti.

Ako o tom TASR informoval operačný dôstojník Krajského riaditeľstva Hasičského a záchranného zboru (KR HaZZ) v Prešove, celkovo boli zavalené tri deti, dve z nich ostali pod sutinami.

"Obe boli vyslobodené. Jedno z detí bolo v bezvedomí prevezené vrtuľníkom a druhé rýchlou zdravotnou pomocou (RZP) do miestnej nemocnice. Tretie bolo ošetrené na mieste," uviedol operačný dôstojník.

Záchranársky vrtuľník pristál na lúke neďaleko miesta nešťastia. "Lekár si na mieste od zasahujúcej rýchlej lekárskej pomoci prevzal do svojej starostlivosti najťažšie zraneného, desaťročného chlapca, ktorý utrpel vážne poranenia viacerých častí tela. Po doplnení liečby bol preložený na palubu vrtuľníka a v umelom spánku s polytraumou letecky transportovaný na Kliniku úrazovej chirurgie Univerzitnej nemocnice L. Pasteura v Košiciach," doplnila hovorkyňa leteckých záchranárov Zuzana Hopjaková.