Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Štvrtok 28. marec 2024Meniny má Soňa
< sekcia Regióny

Nové Zámky pripravujú ďalšiu etapu opráv ciest a chodníkov

Ilustračná snímka. Foto: TASR Jakub Kotian

Súčasťou plánovaných prác je aj obnova ulice Vinohrady.

Nové Zámky 15. februára (TASR) – V Nových Zámkoch sa má na jar začať s druhou etapou rekonštrukcií mestských komunikácií. Po minuloročnej obnove povrchov vozoviek chce mesto v prácach pokračovať aj v tomto roku. „Koncepčný materiál prerokuje odborná komisia mestského zastupiteľstva a mestský úrad predloží materiál poslancom na schválenie na rokovaní 6. marca,“ informovala radnica.

Súčasťou plánovaných prác je aj obnova ulice Vinohrady. „Zámerom je uspôsobiť povrch vozovky a ulicu tak, aby po nej mohli obojsmerne jazdiť aj kamióny. Obnoviť ju chceme ešte tento rok,“ konštatuje magistrát.

Súčasťou rekonštrukcie komunikácií je aj oprava chodníkov. Mesto už dalo obnoviť povrch chodníka pred poštou na Hlavnom námestí. Na obnovu začalo využívať zámkovú dlažbu, ktorá sa nakúpila na základe verejného obstarávania. „Tento druh sme vysúťažili u dodávateľa a používame ju na všetky úseky zámkovej dlažby, ktoré postupne obnovujeme,“ uviedla vedúca odboru komunálnych služieb na mestskom úrade Monika Kutenicsová.

Ako pripomenula, v centre mesta sa už pred rokom 2014 opravilo niekoľko lokálnych nájazdov na chodníky a použilo sa pritom niekoľko druhov a farieb dlažby. V súčasnosti sa už na opravy využíva rovnaká dlažba, ktorá má zaručiť jednotný vzhľad chodníkov.