Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Štvrtok 18. apríl 2024Meniny má Valér
< sekcia Regióny

Iba 14-ročný chlapec havaroval na skútri v Gbeloch

Ilustračná snímka. Foto: TASR František Iván

Policajti na mieste zistili, že chlapec jazdil na skútri bez vodičského oprávnenia.

Gbely 2. augusta (TASR) – Iba 14-ročný motorkár spôsobil v stredu 1. augusta v Skalici dopravnú nehodu. Na skútri bez dostatočných skúseností na križovatke miestnych komunikácií nedal prednosť prichádzajúcemu autu Škoda Felicia. Vzápätí došlo k čelnej zrážke a chlapca museli zachraňovať privolaní záchranári.



"Policajti na mieste zistili, že chlapec jazdil na skútri bez vodičského oprávnenia. Okolnosti, za ktorých sa dostal k motorke, polícia preveruje. Pri nehode sa nik iný nezranil. Polícia zadokumentovala dopravnú nehodu ako priestupok v doprave," informovala vo štvrtok krajská policajná hovorkyňa v Trnave Mária Linkešová.

Dve tretiny nehôd, ktoré sa stali v prvom polroku, eviduje polícia práve v obciach na účelových a miestnych komunikáciách. "V súvislosti s touto nehodou preto apelujeme najmä na rodičov, aby nepodceňovali nápady a odvahu svojich detí. Pre takéto prípady odporúčame aj v domácom prostredí si veci riadne zabezpečiť. Vozenie sa detí po obecných uličkách je bezpečné len do chvíle, kým dieťa neprekvapí situácia, ktorú vzhľadom na skúsenosti nie je pripravené zvládnuť," dodala hovorkyňa.