Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Štvrtok 28. marec 2024Meniny má Soňa
< sekcia Regióny

VYHRÁŽAL SA VLASTNEJ MATKE: Dubničan ju chcel rozštvrtiť

Ilustračné foto. Foto: TASR/AP

Poškodená žena sa snažila noc prečkať a prespať v kríkoch kúsok od domu.

Dubnica nad Váhom 10. októbra (TASR) - Obvineniu z prečinu nebezpečného vyhrážania čelí 31-ročný muž z Dubnice nad Váhom. Ten sa mal 7. októbra krátko po polnoci svojej matke vyhrážať, že ju rozštvrtí a vyhodí z balkóna, informovala v stredu TASR trenčianska krajská policajná hovorkyňa Elena Antalová.

"Vyhrážkam obvineného však malo predchádzať aj jeho agresívne správanie. Mal si vyzliecť tričko, s ktorým mal svoju matku biť, odsotiť ju a vulgárne jej nadávať. Nakoľko má byť užívateľom omamných látok a alkoholu, vystrašená žena sa bála o svoj život a zdravie. Zo strachu pred ním si narýchlo vzala deku a utiekla z bytu," uviedla Antalová.

Poškodená žena sa podľa nej snažila noc prečkať a prespať v kríkoch kúsok od domu. "Keď v blízkosti miesta, kde zaspala, počula ľudí, tak sa odhodlala a išla konanie svojho syna oznámiť dubnickým policajtom. Tí okamžite konali a išli do bytu, kde zostal agresívny muž. V zmysle zákona ho obmedzili na osobnej slobode a po vykonaní potrebných procesných úkonov mu bolo aj vznesené obvinenie," doplnila.

Poverený príslušník spracoval podnet na väzobné stíhanie obvineného, ktoré v utorok (9. 10.) potvrdil sudca Okresného súdu v Trenčíne. "Za tento skutok Dubničanovi hrozí až trojročný trest odňatia slobody," dodala policajná hovorkyňa.