Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Piatok 29. marec 2024Meniny má Miroslav
< sekcia Regióny

Polícia obvinila mužov, mali vyhodiť 21 sudov s nebezpečným odpadom

Ilustračná snímka. Foto: TASR KR PZ v Bratislave

Podľa odborných posudkov a kontrolnej chemickej analýzy látky zo sudov podľa vyhlášky Ministerstva životného prostredia SR patria medzi nebezpečný odpad.

Bratislava 20. augusta (TASR) - Polícia obvinila 44-ročného Bratislavčana a 42-ročného muža zo Senice z prečinu neoprávneného nakladania s odpadmi spáchaného formou spolupáchateľstva. Hrozí im trest odňatia slobody na šesť mesiacov až na tri roky. Informuje o tom bratislavská polícia na sociálnej sieti.

Obvinení mali podľa doterajších informácií 10. apríla ráno vyviezť z areálu skladu na Gessayovej ulici v Petržalke celkom 21 sudov s odpadom. Tie mali následne vyhodiť do trávnatého porastu v mestskej časti Bratislava-Lamač a na dvoch miestach mestskej časti Bratislava-Nové Mesto.

Podľa odborných posudkov a kontrolnej chemickej analýzy látky zo sudov podľa vyhlášky Ministerstva životného prostredia SR patria medzi nebezpečný odpad. Škoda súvisiaca s odvozom, likvidáciou sudov a následnou sanáciou a rekultiváciou územia bola vyčíslená na viac ako 13.000 eur.

Vyšetrovaním tohto prípadu environmentálnej kriminality sa zaoberá príslušný útvar v pôsobnosti Okresného riaditeľstva Policajného zboru v Bratislave III.