Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Štvrtok 28. marec 2024Meniny má Soňa
< sekcia Regióny

Po utorkovej policajnej akcii v Galante obvinili sedem ľudí

Ilustračné foto. Foto: TASR - KR PZ Košice

Počas utorňajšej akcie policajti vykonali štyri domové prehliadky a tri prehliadky iných priestorov a pozemkov v Trnavskom kraji.

Bratislava 12. septembra (TASR) – Po utorkovej policajnej akcii v okrese Galanta obvinil vyšetrovateľ národnej jednotky boja proti nelegálnej migrácii šesť Slovákov (dve ženy a štyroch mužov) a jednu občianku Ukrajiny za pokračovací zločin prevádzačstva spáchaný v spolupáchateľstve. TASR o tom informovala hovorkyňa Prezídia Policajného zboru Denisa Bárdyová.

Polícia tvrdí, že táto skupina mala minimálne od polovice roka 2017 organizovať nelegálne zamestnávanie a prácu cudzincom, ktorí nemali povolenie na pobyt či zamestnanie. "Neoprávnene tak mali zamestnať viac ako 1800 občanov pochádzajúcich najmä zo Srbska a Ukrajiny. Presný počet a tiež suma, o ktorú sa obohatili, je predmetom ďalšieho vyšetrovania," podotkla Bárdyová.

Počas utorňajšej akcie policajti vykonali štyri domové prehliadky a tri prehliadky iných priestorov a pozemkov v Trnavskom kraji. Pri prehliadkach boli zaistené najmä dokumenty týkajúce sa zamestnávania cudzincov pochádzajúcich z tretích krajín, výpočtová technika, mobilné telefóny, a iné vecné a listinné dôkazy.

Vyšetrovateľ už predložil prokurátorovi návrh na vydanie podnetu na vzatie do väzby šiestim obvineným. Siedmy sa už nachádza vo väzbe pre iný trestný čin. Po dokázaní viny im hrozí trest odňatia slobody vo výške od dvoch do ôsmich rokov.