Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Nedela 28. apríl 2024Meniny má Jarmila
< sekcia Regióny

Muž mal prepadnúť 86-ročnú Prešovčanku. Obvinili ho z lúpeže

Ilustračné foto Foto: TASR/AP

Dôchodkyni podľa hovorcu polície pomohla okoloidúca žena.

Prešov 26. júla (TASR) - Prešovský policajný vyšetrovateľ obvinil 31-ročného muža z Prešova zo zločinu lúpeže. Obvinený muž mal v pondelok (23.7.) večer prepadnúť na Hlavnej ulici v Prešove 86-ročnú Prešovčanku. TASR o tom vo štvrtok informoval hovorca Krajského riaditeľstva Policajného zboru v Prešove Daniel Džobanik.

"V čase okolo 23.25 h prechádzala žena okolo hlavného vchodu do gréckokatolíckeho kostola. Obvinený k nej mal bez slov pristúpiť a chytiť kabelu, ktorú držala v ruke a snažiť sa jej ju násilím vytrhnúť. Žena však kabelku z ruky pustiť nechcela, na čo ju mal obvinený silno chytiť za zápästie a kabelku jej z ruky vytrhol. V dôsledku toho spadla tvárou na zem, pričom si všimla, ako jej z kabelky vybral peňaženku, kabelku zahodil a ušiel preč," uviedol Džobanik.

Dôchodkyni podľa jeho slov pomohla okoloidúca žena. "Prepadnutej žene vznikla krádežou peňaženky a finančnej hotovosti škoda vo výške najmenej 30 eur a boli jej spôsobené zranenia, ktoré si vyžiadali lekárske ošetrenie," doplnil krajský policajný hovorca.

Prešovskí kriminalisti už nasledujúci deň zadržali ako podozrivého 31-ročného Prešovčana, ktorí bol po vykonaní procesných úkonov aj obvinený. Vyšetrovateľ zároveň na obvineného spracoval podnet na jeho vzatie do väzby.