Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Štvrtok 28. marec 2024Meniny má Soňa
< sekcia Regióny

FOTO: Pri dopravnej nehode v Lipanoch zomreli dvaja mladí ľudia

Dva ľudské životy vyhasli pri dopravnej nehode osobného auta v Lipanoch, okr. Sabinov. Foto: FB - Polícia SR

V osobnom aute, ktoré smerovalo od obce Kamenica na Lipany boli štyria mladí muži.

Lipany 6. júna (TASR) - Pri dopravnej nehode, ktorá sa stala v utorok (5.6.) pred polnocou v meste Lipany v Sabinovskom okrese, prišli o život dvaja mladí ľudia.

Ako v stredu informoval prešovský krajský policajný hovorca Daniel Džobanik, v osobnom aute, ktoré smerovalo od obce Kamenica na Lipany boli štyria mladí muži. "Po prejazde dvojitej zákruty v blízkosti cintorína v Lipanoch sa vozidlo dostalo do šmyku, zišlo mimo cestu vpravo v smere jazdy, prevrátilo sa a narazilo do stromu. Odtiaľ bolo odrazené naspäť na cestu, kde zostalo stáť," vysvetlil okolnosti nehody.



Dve osoby vo veku 25 a 29 rokov nehodu neprežili. "Ďalší dvaja členovia posádky, 20-ročný majiteľ auta a 26-ročný muž, utrpeli ťažké zranenia, s ktorými ich hospitalizovali v prešovskej nemocnici. Všetci štyria sú z Lipian," vysvetlil. Hmotné škody doposiaľ presne nevyčíslili.

Polícia podľa hovorcu na mieste zaistila viaceré stopy, ako aj samotné vozidlo. "Kto z posádky ho viedol, zatiaľ nie je známe, alkohol u nebohých bude zisťovaný pri pitve," spomenul s tým, že ďalším dvom mužom v tejto súvislosti odobrali krv. Presné okolnosti a príčiny dopravnej nehody sú v štádiu vyšetrovania.

Vyšetrovateľ začal podľa Džobanika trestné stíhanie pre prečin usmrtenia a ublíženia na zdraví.