Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Nedela 28. apríl 2024Meniny má Jarmila
< sekcia Regióny

V dvoch miestnych základných školách v Starej Ľubovni obnovili kotolne

Ilustračné foto Foto: TASR/František Iván

Samospráva sa na spolufinancovaní obnovy podieľala vo výške piatich percent z celkových nákladov.

Stará Ľubovňa 28. decembra (TASR) – V Starej Ľubovni nedávno zrekonštruovali kotolne v dvoch tamojších základných školách (ZŠ), ktoré boli v havarijnom stave. Prednosta ľubovnianskeho Mestského úradu Alex Solár informoval, že ešte začiatkom novembra radnica vyhlásila verejné obstarávanie. „Išlo konkrétne o rekonštrukciu kotolne ZŠ Za vodou, kde bolo potrebné vymeniť päť kotlov a zrealizovala sa tam aj výmena komínových telies, regulácie a cirkulačného čerpadla na ohrev vody v kuchyni. Rekonštrukcia kotolne ZŠ Podsadek zahŕňala výmenu dvoch kotlov, potrubných rozvodov i ostatných zariadení kotolní,“ konkretizoval.

Celkové náklady dosiahli viac ako 36.000 eur, pričom hradené boli v prevažnej miere z finančných prostriedkov Ministerstva vnútra SR pridelených a účelovo viazaných na odstránenie havarijného stavu stavieb registrovaných v rezorte školstva. Samospráva sa na spolufinancovaní obnovy podieľala vo výške piatich percent z celkových nákladov.

„Aj napriek tomu, že spoločnosť GASKLIMAT, s.r.o., ako víťazný uchádzač súťaže, mala na rekonštrukciu 21 dní s predpokladaným termínom jej ukončenia pred začiatkom vianočných prázdnin, samotné práce sa napokon podarilo zrealizovať ešte o čosi skôr,“ dodal Solár s tým, že výmenou zariadení v jednotlivých kotolniach spomínaných škôl sa zabezpečí ich bezporuchový chod a zároveň dôjde k zníženiu nákladov na ich prevádzku.