Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Piatok 29. marec 2024Meniny má Miroslav
< sekcia Regióny

Starosta Záhorskej Bystrice J. Krúpa zvažuje kandidatúru na primátora

Jozef Krúpa Foto: TASR

Prvým oficiálnym kandidátom na primátora Bratislavy v tohtoročných komunálnych voľbách je architekt, mestský aktivista a hudobník Matúš Vallo.

Bratislava 13. februára (TASR) – Starosta bratislavskej mestskej časti Záhorská Bystrica a predseda Regionálneho združenia mestských častí Bratislavy Jozef Krúpa zvažuje kandidatúru na post primátora hlavného mesta. Potvrdil to TASR s tým, že v týchto dňoch sa zaoberá podporou svojej kandidatúry.

Krúpa je už druhé volebné obdobie za sebou starostom Záhorskej Bystrice. Od roku 2016 vedie i Regionálne združenie mestských častí Bratislavy. V posledných voľbách do orgánov samosprávnych krajov v novembri 2017 sa stal poslancom Bratislavského samosprávneho kraja (BSK). V desiatom volebnom obvode, ktorý združuje bratislavské mestské časti Lamač a  Záhorská Bystrica, dostal spomedzi deviatich kandidátov viac ako polovicu platných hlasov (50,50 percenta). V Záhorskej Bystrici ho volilo vyše 86 percent zúčastnených voličov.

Prvým oficiálnym kandidátom na primátora Bratislavy v tohtoročných komunálnych voľbách je architekt, mestský aktivista a hudobník Matúš Vallo. Primátorský post zvažuje bývalý generálny riaditeľ RTVS Václav Mika. O tom, akým spôsobom sa zapojiť do komunálnych volieb, uvažuje tiež bývalý primátor hlavného mesta Milan Ftáčnik. 

Nad kandidatúrou na primátora rozmýšľa starosta bratislavských Vajnôr a bratislavský mestský poslanec Ján Mrva. TASR potvrdil, že momentálne rokuje s politickými stranami OĽaNO a SaS. O prípadnej kandidatúre diskutuje aj starostka bratislavskej Karlovej Vsi a poslankyňa hlavného mesta Dana Čahojová. Medzi možnými kandidátmi sa spomína aj poslanec Národnej rady SR a poslanec hlavného mesta Ján Budaj. Súčasný primátor Bratislavy Ivo Nesrovnal pre TASR povedal, že sa svojou kandidatúrou momentálne ešte nezaoberá.