Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Nedela 2. jún 2024Meniny má Xénia, Oxana
< sekcia Regióny

Stredoškolský parlament v Trenčíne nahradí Krajský

Ilustračná snímka. Foto: Teraz.sk - Elena Halačová

Ako informoval riaditeľ Úradu TSK Marek Briestenský, aktuálna zmena legislatívy umožňuje zriadiť Krajský mládežnícky parlament TSK so svojím štatútom.

Trenčín 19. mája (TASR) - Poradný orgán predsedu Trenčianskeho samosprávneho kraja (TSK) - Stredoškolský parlament, nahradí po novom Krajský mládežnícky parlament TSK. Štatút nového parlamentu schválili tento týždeň poslanci Zastupiteľstva TSK.

Ako informoval riaditeľ Úradu TSK Marek Briestenský, aktuálna zmena legislatívy umožňuje zriadiť Krajský mládežnícky parlament TSK so svojím štatútom.

"V mládežníckom parlamente sa budú riešiť praktické záležitosti a problémy mladých ľudí s okamžitou reakciou predsedu TSK," skonštatoval riaditeľ.

Pôjde o reprezentatívne zoskupenie mladých ľudí, v ktorom budú mať možnosť zastúpenia všetky stredné školy bez ohľadu na zriaďovateľa. Jeho úlohou bude podávať návrhy a podnety týkajúce sa podpory solidarity a porozumenia medzi mladými ľuďmi, rozvoja mimoškolských aktivít či podpory neformálneho vzdelávania.

Krajský mládežnícky parlament TSK bude spolupracovať so školskými, obecnými, mestskými, krajskými parlamentmi na národnej i medzinárodnej úrovni, usporadúvať a zúčastňovať sa na spoločenských akciách. Koordinácia nad jeho činnosťou bude v gescii koordinátora práce s mládežou TSK.