Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Štvrtok 28. marec 2024Meniny má Soňa
< sekcia Regióny

V Bošanoch chcú vytvoriť prevádzku na zber starých vozidiel

Ilustračné foto. Foto: TASR/Štefan Puškáš

Zariadenie na zber a spracovanie starých vozidiel plánuje investor zriadiť v existujúcich objektoch pneuservisu a dobudovaním nových objektov na priľahlých parcelách v okrajovej časti obce.

Bošany 22. júla (TASR) - Súkromný investor plánuje v Bošanoch (okres Partizánske) vytvoriť prevádzku autorizovaného pracoviska na zber a spracovanie starých vozidiel z regiónu. V areáli chce zabezpečiť i zber železných a neželezných kovov.

Zariadenie na zber a spracovanie starých vozidiel plánuje investor zriadiť v existujúcich objektoch pneuservisu a dobudovaním nových objektov na priľahlých parcelách v okrajovej časti obce. Vyplýva ďalej zo zámeru, ktorý predložila spoločnosť CSautovrak, s.r.o. so sídlom v Bošanoch orgánom na posúdenie.

Firma plánuje v novej zastrešenej hale, ktorú chce vybudovať, spracovať dve staré vozidlá denne, čo pri plánovanom pracovnom čase predstavuje za rok približne 500 starých áut. V areáli chce vybudovať aj zariadenie pre zber a výkup železných a neželezných kovov od fyzických a právnických osôb.

"Činnosti zberu a spracovania starých automobilov v areáli prispejú k ochrane životného prostredia a zabezpečia využitie náhradných dielov. Zariadenie na zber železných a neželezných kovov zas podporí a zabezpečí recykláciu a opätovné využitie tejto dôležitej druhotnej suroviny," zdôvodnil svoj zámer investor.

Náklady na zriadenie prevádzky spoločnosť odhadla na 151.500 eur. Investíciou chce vytvoriť dve nové pracovné miesta, prijať chce i ďalších dvoch alebo troch externých pracovníkov pre výkon činnosti odborne spôsobilých osôb.