Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Štvrtok 28. marec 2024Meniny má Soňa
< sekcia Regióny

V centre Bratislavy možno spoznať kultúru aj kuchyňu exotickej Indie

Ilustračná snímka. Foto: TASR/AP

Návštevníkov čaká prehliadka oblečenia sárí, hra na sitare, joga či magická mandala zo živých kvetov.

Bratislava 23. septembra (TASR) - Prehliadka oblečenia sárí, hra na sitare, joga či magická mandala zo živých kvetov sú v programe 1. Indického festivalu v Bratislave. Uskutoční sa v nedeľu od 11. do 20. hodiny na Hviezdoslavovom námestí, kde možno spoznať pestrú kultúru, kuchyňu aj históriu exotickej Indie.

Vraj najfarebnejšia bude sárí šou, kde sa okrem pôvodných nositeliek v tradičnom indickom odeve predstavia aj slovenské ženy a deti. Nevšednými budú aj spev mantier indickej jogínky Jaiwanti, vystúpenie tanečníka a jogína z Indie Senthila Kumara či tanec a la Bollywood, s ktorým sa na javisku predstavia slovenské tanečnice Lýdia Madhuri a Elena Repka. Na tradičnom hudobnom nástroji sitare zahrá Vladimír Nikulin, indickú poéziu Bhagavadgítu v preklade prednesie herec Štefan Bučko.

"Rozhodne najvtipnejšie bude vystúpenie výtvarníka, karikaturistu, spisovateľa, filmára, cestovateľa a nášho čestného člena Ivana Popoviča so synom Dávidom Popovičom," informuje Božena Volková z India klubu, ktorý si pripomína svoje 35. výročie.

V programe sú aj tanečné workshopy, maľovanie rúk henou či lekcie jednoduchých jogových cvičení v stane. Nebudú chýbať stánky s indickým tovarom a občerstvením.

Festival organizuje India klub s bratislavským Starým Mestom a veľvyslanectvom Indie.