Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Piatok 19. apríl 2024Meniny má Jela
< sekcia Regióny

V Prešove sa v Caraffovej väznici môžu darovať aj vymieňať knihy

Na archívnej snímke Galéria v Caraffovej väznici. Foto: TASR/Milan Kapusta

Počas prvej polovice augusta mohli Prešovčania dobrovoľne priniesť nepoškodené knihy do Galérie Caraffka, a urobiť tak môžu aj vo štvrtok.

Prešov 21. augusta (TASR) – Vziať si knihu zadarmo, alebo vymeniť ju za tú, ktorú prinesú, budú môcť ľudia v Prešove v rámci podujatia Podaj ďalej knihu. Uskutoční sa vo štvrtok (22. 8.) na Floriánovej ulici pred Galériou v Caraffovej väznici od 11.00 h. TASR o tom informovala tlačová referentka prešovského mestského úradu Lenka Šitárová.

Akcia je obohatená o letné hand made trhy, na ktorých sa predstavia výrobcovia šperkov, bytových dekorácií a ďalších originálnych výrobkov. "Okrem iného sa počas podujatia bude podávať aj káva za dobrý skutok. Popoludní od 13.00 ho sú pripravené rôzne aktivity pre deti, aj obľúbené maľovanie na tvár. Od 16.00 h bude Andrea Kušnírová z pripravovanej knihy čítať deťom šarišské rozprávky," priblížila Šitárová.

Počas prvej polovice augusta mohli Prešovčania dobrovoľne priniesť nepoškodené knihy do Galérie Caraffka, a urobiť tak môžu aj vo štvrtok.

"Návštevníci podujatia si určite nájdu knihu, ktorá ich osloví. Knihy si môžu vyberať zadarmo, alebo na výmenu za tie, ktoré prinesú," doplnila Šitárová.

Akciu organizuje Park kultúry a oddychu - Galéria Caraffka v spolupráci s Občianskym združením Podaj ďalej.