Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Sobota 27. apríl 2024Meniny má Jaroslav
< sekcia Regióny

Bránami košickej zoo prešli už štyri milióny návštevníkov

Ilustračná snímka Foto: TASR - František Iván

Prvého návštevníka zoo privítala v lete roku 1985.

Košice 27. júla (TASR) – Košická zoologická záhrada, ktorá je otvorená od roku 1986, v piatok privítala svojho štvormiliónteho návštevníka. Zaznamenala tak ďalší významný medzník vo svojej histórii.

Jubilejného návštevníka privítali pri bránach zoo dnes popoludní. Stala sa ňou Viktória Vavreková, študentka gymnázia v Bardejove. Na výlet do Košíc prišla s otcom, mamou a mladšou sestrou. Viktória miluje zvieratá a veľmi dlho sa pohrávala s myšlienkou, že sa stane veterinárnou lekárkou.

Ako ďalej informovala vedúca oddelenia vzdelávania a marketingu košickej zoo Eva Malešová, návštevnosť zoo od roku 2013 pravidelne prekračuje 200-tisícovú hranicu. Pričinilo sa o to otvorenie DinoParku, ale aj príchod atraktívnych exotických zvierat.

Prvého návštevníka zoo privítala v lete roku 1985. "O skúšobnú, len niekoľkodňovú prevádzku vtedy prejavilo záujem šesť a pol tisíc návštevníkov, ktorí sa znovuotvorenia dočkali až 1. mája 1986. Odvtedy je Zoologická záhrada Košice otvorená nepretržite, hoci počas svojej histórie niekoľkokrát musela zatvoriť svoje brány. Išlo skôr o výnimočné situácie, ako bol výskyt besnoty, vtáčia chrípka, ale napríklad aj snehová kalamita," uviedla Malešová.