Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Piatok 3. máj 2024Meniny má Galina
< sekcia Slovensko

Advokáti poskytnú občanom vo viacerých mestách bezplatné poradenstvo

Ilustračná snímka. Foto: TASR

Advokátska komora organizuje Deň advokácie pri príležitosti 34. výročia obnovenia slobodnej advokácie na Slovensku, keď bol prijatý prvý ponovembrový zákon o slobodnej advokácii.

Bratislava 15. apríla (TASR) - Slovenská advokátska komora (SAK) pripravuje pri príležitosti blížiaceho sa Dňa advokácie bezplatné právne poradenstvo pre občanov. Podujatie sa uskutoční 24. apríla v 18 slovenských mestách. TASR o tom informovali z mediálneho odboru komory.

"Povzbudzujem všetkých, aby konzultáciu s advokátom neodkladali, lebo aj tu platí, že prevencia je lepšia ako liečba," povedal predseda SAK Martin Puchalla. Poukázal na to, že slobodná a nezávislá advokácia úzko súvisí s ochranou základných práv a slobôd.

"K dnešnému dňu sa do projektu poskytovania bezplatného právneho poradenstva registrovalo už viac ako 130 advokátok a advokátov na celom Slovensku," priblížili z komory.

Podujatie sa uskutoční v Banskej Bystrici, Bratislave, Košiciach, Malackách, Michalovciach, Nitre, Novom Meste nad Váhom, Pezinku, Poprade, Prešove, Ružomberku, Senci, Stropkove, Topoľčanoch, Trebišove, Trenčíne, Trnave a Žiline.

Advokáti budú v týchto mestách k dispozícii bezplatne pomáhať každému, kto prejaví záujem, a to v čase od 9.00 do 14.00 h. "Pre lepšiu organizáciu odporúčame občanom, aby sa nahlásili vopred," dodali z komory. Záujemcovia o právnu radu môžu kontaktovať SAK na chladekova@sak.sk alebo +421 2 204 227 44.

SAK organizuje Deň advokácie pri príležitosti 34. výročia obnovenia slobodnej advokácie na Slovensku, keď bol prijatý prvý ponovembrový zákon o slobodnej advokácii.