Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Piatok 29. marec 2024Meniny má Miroslav
< sekcia Slovensko

Ak by padla vláda, Čaputová by zvažovala aj dočasný úradnícky kabinet

Na archívnej snímke Zuzana Čaputová. Foto: TASR Martin Baumann

Na mimoriadnej schôdzi chce opozícia vysloviť nedôveru premiérovi Petrovi Pellegrinimu (Smer-SD) za to, že neodvolal Moniku Jankovskú z postu štátnej tajomníčky ministerstva spravodlivosti.

Bratislava 2. septembra (TASR) - Ak by na nadchádzajúcej mimoriadnej schôdzi Národnej rady SR padla vláda, prezidentka SR Zuzana Čaputová by zvažovala aj vymenovanie dočasného úradníckeho kabinetu. Uviedla to v pondelkovej relácii Rádia Expres Braňo Závodský Naživo. Na mimoriadnej schôdzi chce opozícia vysloviť nedôveru premiérovi Petrovi Pellegrinimu (Smer-SD) za to, že neodvolal Moniku Jankovskú z postu štátnej tajomníčky ministerstva spravodlivosti.

"Zvažovala by som všetky ústavné možnosti. Jednou z nich je naozaj vymenovanie dočasnej úradníckej vlády. Veľmi by záležalo od viacerých faktorov," povedala Čaputová v Rádiu Expres.



Čaputová sa tiež dotkla medializovaných informácií o údajnej komunikácii obvineného Mariana K. s viacerými osobami, medzi nimi aj Jankovskou. „To, o čom sa tu bavíme, tie zverejňované správy z komunikácie medzi pánom Marianom K. a predstaviteľmi justície, alebo spravodlivosti a ďalších orgánov, to je veľký problém. My sme stále z hľadiska dôveryhodnosti, ako Slovenská republika na chvoste Európskej únie. Naši ľudia nedôverujú justičným orgánom v extrémnej miere,“ skonštatovala hlava štátu.