Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Štvrtok 28. marec 2024Meniny má Soňa
< sekcia Slovensko

Štátny tajomník Špánik varoval pred epidémiou obezity a nadváhy v EÚ

Na snímke štátny tajomník ministerstva zdravotníctva Stanislav Špánik prichádza na 91. schôdzu vlády Slovenskej republiky 7. marca 2018 v Bratislave. Foto: TASR/Martin Baumann

Eurokomisár pre zdravie a bezpečnosť potravín Vytenis Andriukaitis na tomto rokovaní predstavil návrh samoregulácie alkoholového priemyslu.

Sofia 23. apríla (TASR) - V posledných rokoch sa v európskych krajinách šíri vážna epidémia - obezita a nadváha, ktorá je už aj u detí spojená so srdcovými ochoreniami. Štátny tajomník ministerstva zdravotníctva SR Stanislav Špánik to v pondelok povedal na neformálnom stretnutí šéfov rezortov zdravotníctva krajín Európskej únie v bulharskej Sofii.

TASR o tom informovala hovorkyňa ministerstva zdravotníctva Zuzana Eliášová.

"Zlé stravovacie návyky a nedostatok fyzickej aktivity spôsobujú ďalšie zdravotné problémy," varoval Špánik a dodal, že toto nie je problém len na Slovensku, ale aj v celej EÚ.

Témami prebiehajúceho neformálneho zasadnutia Rady ministrov zdravotníctva sú "Zdravá výživa detí - zdravá budúcnosť Európy" či "Zdravie ako skutočný víťaz: efektívnosť, dostupnosť a prístup k liekom".

Eurokomisár pre zdravie a bezpečnosť potravín Vytenis Andriukaitis na tomto rokovaní predstavil návrh samoregulácie alkoholového priemyslu.